Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş İl Teşkilatında görev yapan eski il başkanları, merkez ilçe başkanları, ilçe, belde belediye başkanları ve meclis üyelerini evinde ağırladı.
Bugüne kadar ki emeklerinden dolayı misafirlerine teşekkür eden Başkan Feyat Asya, yaklaşık 3 yıllık görev süresi içerisinde belediye bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Muş’un birçok önemli sorununu çözüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Asya, söz verilen ve taahhüt edilen projeleri ise kısa bir sürede hayata geçirdiklerini kaydetti. Tıbbi atık sterilizasyon merkezi, canlı hayvan pazarı, yaş sebze meyve ve soğuk hava deposu, hayvan bakımevi gibi ihtiyaç duyulan birçok tesisi hizmete açtıklarını vurgulayan Başkan Asya, bununla beraber birçok mahallede park, bahçe ve mesire alanı oluşturduklarını söyledi.
Acil eylem planı çerçevesinde projelerin kısa, orta ve uzun vadede hazırlandığının altını çizen Başkan Asya, kısa vadedeki projelerin tamamlandığı, orta vadedeki projelerin ihale edilerek ilk kazmasının vurulduğunu ve çalışmaların devam ettiğini, uzun vadeli projelerin de tüm hazırlıklarının yapıldığını belirtti.
Muş’un en büyük sorununun altyapı olduğunu söyleyen Başkan Asya, "Halkımıza Muş’un bu sorununu ortadan kaldıracağımızın sözünü verdik. Buna istinaden çalışmalarımıza başladık. Uzun uğraşlar sonucu projemizi ihale aşamasına getirdik. İller Bankası tarafından 2 Haziran tarihinde iptal edildi. Ne yazık ki iki ayı aşkın bir süre sonra ihalenin iptal edildiği bize tebliğ edildi. Ancak biz yine yılmadık. 29 Eylül’de ikinci ihale yapıldı. Şu an söz konusu ihalenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Kış mevsiminde ihale ve sözleşme süreçlerinin tamamlanarak yüklenici firmanın şantiyesini kurmasını umut ediyoruz. Hemen akabinde 2017 çalışma sezonunda ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Şu an tahrip olan ve değişeme ihtiyaç duyulan yollarımızı da bu çalışmanın sonucunda yenileyeceğiz. Memleketimize bu tür hizmetleri yaparken sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Sizleri tecrübesi bizlere güç verecektir. Öneri ve tavsiyeleriniz bizlere yol gösterecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde Muş’u en iyi seviyeye getirebiliriz. Teşriflerinizden dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.