Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Akit TV’de yayınlanan Şehrin Gündemi programına konuk oldu.

Başkan Asya, Gazeteci Sabri Balaban’ın hazırlayıp sunduğu programda Muş’u ve belediyenin faaliyetleri ile ilgili bilgiler paylaştı. Muş’un tarihçesini anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Asya, 1071 Malazgirt Zaferi ile tarih sahnesine çıkan Muş’un birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi. Muş’un Türkiye’nin üçüncü büyük ovasına sahip olduğunu anımsatan Başkan Asya, tarım ve hayvancılığın vatandaşların geçim kaynağı olduğunu kaydetti. Nüfusun çoğunluğunun kırsal kesimde olduğuna dikkat çeken Başkan Asya, "İlimiz 400 binin üzerinde bir nüfusa sahip. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı kırsal kesimlerde yaşıyor. Merkez nüfusumuz 100 bine ulaşmak üzere" dedi.

TÜİK yaşam endeksi verilerine dikkat çeken Başkan Asya, bu verileri kabul etmediklerini belirterek, "En son açıklanan TÜİK verilerine göre Muş yaşam standardı en düşük il olarak belirlendi. Ancak biz bunu hiçbir zaman kabul etmedik. Nüfusun çoğunluğunun kırsal kesimde olması üzerine bu değerlendirmenin yapılması doğru değil. Köylerde yaşam daha kolay olduğu için vatandaşlarımız şehre gelmiyor. Köylülerimiz geçimlerini sorunsuz bir şekilde yaptıkları için buna ihtiyaç duymuyorlar. Dolayısıyla nüfus dağılımının bu yönde olması böyle bir sonucu çıkarmaması lazım. Biz ilimizin yaşam standardının yüksek olduğunu söylüyoruz ve aksini düşünenleri Muş’a davet ediyoruz. Kendi gözleri ile gördüklerinde bizlere hak vereceklerine inanıyoruz" dedi.

Belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Asya, "Göreve gelir gelmez kısa, orta ve uzun vadede planlamalarımızı yaptık. Allah’a şükürler olsun ki stratejik planımıza göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısa vadede acil çözüme kavuşturacağımız sorunları giderdik. Orta vadede düşündüklerimizin hazırlıklarını yaparak çalışmalarımıza başladık. Proje ve ihale süreçlerinin ardından ihtiyaç duyulan birçok tesisi kısa sürede halkımızın hizmetine sunduk. Altyapı, içme suyu gibi uzun vadede yapılacak projelerimizi de önümüzdeki günlerde uygulamaya başlatıyoruz. 34 ayı geride bıraktığımız bugünlerde söz verdiğimiz ve halkımıza taahhüt ettiklerimizin tamamını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.