Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, referandum çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmaya devam ediyor.

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesi çalışmalarını hızlandıran Belediye Başkanı Feyat Asya, parti teşkilatı ve belediye meclis üyeleri ile birlikte vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye özen gösteren Başkan Asya, yeni sistemin kazanımlarını anlatıyor. Geçtiğimiz günlerde Muş’un birçok belde ve köylerini ziyaret ederek, orada yaşayanlarla bir araya gelen Başkan Asya, son olarak kent merkezindeki Yukarı Çarşı ve Cumhuriyet Caddesi bölgesindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Asya ve beraberindekiler, kasabından manavına, fırıncısından kahvehanecisine kadar istisnasız ziyaret ettikleri vatandaşlara ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkenin geleceği için şart olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini söylediler.

Güzergah üzerindeki kahvehanelerde vatandaşlara hitap eden Başkan Asya, "Muş halkı olarak her zaman devletimize gereken desteği vermişiz. Allah’a şükürler olsun ki bizim bu dik duruşumuz her yerde konuşuluyor. Bizler 16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile yeni bir rekora imza atacağımıza inanıyorum. Sizlerin kararlılığı ve desteği sayesinde bunu gerçekleştireceğiz. Çünkü Muş, her zaman kendisine yakışanı yapmıştır. Türkiye, 15 yıllık iktidarımızın olağanüstü yatırımları ve değişimlerinin ardından yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. Bu dönemin zemininin sağlam olması için 16 Nisan’da ‘evet’ diyerek bu ülkenin geleceğini elbirliği ile garanti altına almış olacağız. Şu an batı ülkelerinin rahatsızlığı Türkiye’nin kabuğunu kırarak söz sahibi olmasındandır. Çünkü artık komutları ile ülkeyi yönetemediklerini biliyorlar. İçinde bulunduğumuz dönemde Türkiye, bölgede çıkartılan olaylarla meşgul edilerek yıpratılmaya çalışılıyor. Allah’a şükürler olsun ki devlet büyüklerimizin sağlam ve kararlı adımları şer güçlerinin kirli hesaplarını alt üst ediyor. Halkımızın bunların bilincinde olması bizim için yeterlidir" dedi.

Referandum konusunda tereddüt edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Feyat Asya, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile halkımızın önüne getirilen tüm maddeler açıktır. Ülkenin yönetimi millete endeksli olacak. Millet tercihini kimden yana kullanırsa o bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak. Buna bağlı olarak yapılanların hesabını yine millete verecek. Dolayısıyla, çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakabilmek için, hızlı ve etkili bir yönetim için kararımız ‘evet’ olsun. Bu kararımızla yarınlarımız aydın olsun" diye konuştu.