MUŞ (İHA) – Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun’u ziyaret ederek, demokrasiye verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.
Hain kalkışmanın ardından 26 gündür vatandaşlarla birlikte milli irade nöbeti tutan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Belediye Başkanı Feyat Asya ve beraberindekiler, bugün ilk olarak Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun’u ziyaret ettiler. Başkan Asya ve beraberindekiler, Solgun’un şahsında bütün tütün üreticileri kooperatiflerine teşekkür ederek, her zaman kendilerinin yanında olduklarını ifade etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Solgun, devletin sahipsiz olmadığını belirterek, insanların devlete karşı sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi.
Başkan Asya ve partililer, daha sonra Muş Pancar Kooperatifini ziyaret etti. Muş Pancar Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Seçkin tarafından karşılanan Başkan Asya ve beraberindekiler, milli iradeye sahip çıkmalarından dolayı kendilerine teşekkür ettiler. Muş’ta faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun hain darbe girişiminin ardından güzel bir tablo ortaya çıkardığını vurgulayan Başkan Asya, “15 Temmuz’daki hain darbe kalkışmasından sonra bütün vatandaşlarımızla birlikte sokaklarda ve meydanlarda gereken tepkiyi verdik. Buna bağlı olarak halen milli irade nöbetlerimizi sürdürüyoruz. Bu sürecin başından beri vatandaşlarla birlikte yekvücut olarak tepkisini ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarımıza minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum. Nasıl ki meydanlara akın eden halk, ideolojisini düşüncesini bir kenara bırakarak zalimlere karşı gelmişse, sivil toplum kuruluşlarımız da aynı şekilde tepkisini göstermiştir. Böyle bir birlikteliğe ihtiyacımız vardı. Herkesin tek bir gayesi vardı, o da zalimlerin hain emellerine ulaşmamasıydı. Yüce Rabbimizin buyurduğu gibi ‘Hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır’. Dolayısıyla ilk başlarda büyük bir şer olarak bize görünen bu olay sonradan bizler için birer hayır olduğunu gördük. Halkımız tek yürek oldu. Birlik ve beraberlik örneği sergilediler. Aynı şekilde içimizdeki hainlerin de ortaya çıkmasına vesile oldu. Biz, yarınların iyi olacağına inanıyoruz” dedi.