Muş’un Bulanık Ziraat Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine, kurum amirleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi.
Bulanık’ta verilen iftar yemeğine İlçe Kaymamakmı Ömer Şahin, Garnizon Komutanı Ömer Altaş, İçe Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, kurum müdürleri, ilçe ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Bulanık Ziraat Odası çalışanları ve çok sayıda çiftçi katıldı. Akşam ezanıyla birlikte topluca yenen iftar yemeğinde misafirlerine kapıda karşılayan Bulanık Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Taşdemir, iftar yemeğine katılan herkese teşekkür ederek, “Düzenlediğimiz bu iftar programlarıyla gayemiz birlik ve beraberliği sağlamak. Odalarımızı siyasetten uzak tutarak, çiftçilerimizin menfaatlerini ön planda tutmak. İlişkilerimizi, hangi parti, hangi siyasi iktidar olursa olsun eşit mesafede sürdürüp hep beraber odamız ve çiftçimiz menfaatine çok çalışmak ve çalıştırmak” dedi.
Daha bit konuşma yapan Kaymakamı Ömer Şahin birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Bizler gelip geçiciyiz. Bu ilçede yaşayacak olan silersiniz. birlik ve beraberlik içinde olun. Acısıyla, tatlısıyla üç yıl burada yaşadık. Hayat sadecede mesai arkadaşlarla yetinmiyor. Halkla uğraşmak işlerini yapmak kadar zor bir iş yoktur. İşte bunu için üç yıl içinde bu dengeyi sağlamaya çalıştım. Mesleğim bana verdiği 14 yıllık tecrübe konusunda hiç sıkıntı çekmedim. Bizim görevimiz kimseyi üzmek veya sorunlar yaşatmak değil. Ama bazı insanlar bizim hakkımızda olumsuz şeyler söylüyorlar. Kaymakamın görevi ilçeyi karıştırmak değil, ilçenin huzurunu sağlamaktır. Tabiki bazı insanlar bizleri beğenmeye bilirler. Netice de bizde insanız hata yapabiliriz. Kimseye veya kurum amirlerine bağırarak çağırarak işleri yürütmedim. İşler bağırarak yürümüyor herkes bunu iyi bilsin. Muş’un en büyük ilçesi sorunları çok olan bir ilçedir. İlçede sorunları büyütmek görevimiz değil, sorunları çözmektir. Birileri bizleri şikayet ettiler, buda o insanların karakterini veya asaletini ortaya koyuyor. Bu ilçe hepimizin herkes birlik ve beraberlik içinde olmasını isterim. İsterdim ki bu masada Bulanık’taki belediyesi olsun, herkes birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni ederdim. Çünkü bu ilçede bizler yaşamıyoruz. Bu ilçe de yaşayan ve gören sizlersiniz. Üç yıllık görevimizde şunu gördüm. Vatandaş hizmetleri Kaymakamlıktan nasıl istiyorsa, belediyeden de öyle isteyeceksiniz. 80 kişi bu ilçeye hizmet ediyorsa hizmet etmesi de gerekir. Halkın da bunu iyi bilmesi gerekir" dedi.
Kimseye haksızlık etmediğini ifade eden Kaymakam Ömer Şahin, “Ben kimsenin düşüncesiyle yargılamadım. Dedikodu yapanlar bu konuda kendi asaletlerini ortaya koymuşlardır. Benim için kimsenin düşüncesi bağlamaz. Bizler hizmet için geldik elimizden gelen bütün çabayı da sarf ettiğime inanıyorum. Bulanık’ta çok güzel günlerim oldu burada evlendim. Burası benim ikinci memleketim hiç unutmam. Kaymakam olarak burada ellimden gelen çabayla bütün vatandaşlarımıza iyi niyet çerçevesinden hizmet üretmektir. Herkesten hakkını helal etmesini istiyorum. Özellikle bu güzel iftar sofrasında bizleri bir araya getiren Ziraat Odası Başkanı Nevzat Taşdemir ve Cevdet Yaşar’a teşekkür ediyorum. Burada bulunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu ilçenin huzurunu sağlamak için benimle görev yapan İlçe Garnizon Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürüne teşekkür ediyorum. Bu ilçe bizimdir, bu ilçenin huzuru için herke elinden gelen bütün çabayı sarf etsin. Huzur bozan kim olursa olsun içinizde barındırmayın. Herkes hakkını helal etsin” şeklinde konuştu.