Muş’un Bulanık ilçesinde askeri kalkışmayı protesto etmek için halk meydanları terk etmiyor.
Hükümet Konağı önünde bir araya gelen Bulanık halkı, darbeye karşı meşru iktidarın yanında olduklarını belirterek, darbe girişimini lanetledi. Dev Türk bayrağı açan vatandaşlar, tekbirler ve sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptı. İlçe Kaymakamı Ömer Şahin, Garnizon Komutanı Ömer Altaş, Bulanık Cumhuriyet Başsavcısı Elif İkiz, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve binlerce vatandaşın bulunduğu meydan tekbir sesleri ile inledi. Kaymakam Ömer Şahin, “15 Temmuz akşamı yapılan hain girişimin ardından binlerce insanın meydanları doldurarak tek yürek olması o zalimlere verilecek en güzel mesaj olmuştur. Halkımızın bu onurlu hareketi o zalimlerin emellerine ulaşmasına engel olmuş ve onları püskürtmüştür” dedi.
“Türkiye Cumhuriyetini canı pahasına koruyan kahraman millet onlara gereken cevabı vermiştir” diyen Kaymakam Şahin, "Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleri olarak 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişiminin, hükümetimize, milletimize ve yüce meclisimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve vatanını korumak için sonuna kadar direnmiştir. Türkiye cumhuriyetinin ve kurumlarının canı pahasına koruyan bu aziz milletin duruşu takdire şayandır. Darbe girişimine engel olup bu uğurda canlarını veren şehitlerimize minnettarız. O kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Milletimizi ve yüce meclisimizi darbe girişimine karşı sergilediği kararlılık demokrasimizi daha da gelişmesi adına son derece önemlidir. Bu gün olduğu gibi gelecekte de milletimize milli iradeye uzanacak her el karşısında bu milletin çelikten iradesini bulacaktır. Bizler ebediyen mili iradenin yanında olacağımıza ve bu tür girişimler karşısında kanımızın son damlasına kadar savaşacağımıza Türkiye Cumhuriyeti milleti olarak söz veriyoruz. Unutulmamalıdır ki Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu devlet darbelere, darbe girişimlere boyun eğmeyecektir. Bunun en büyük kanıtı ise o kanlı geceden itibaren meydanları boşaltmayan halkımızın ve bombalar altında demokrasiyi savunan yüce meclisimizin kararlığıdır. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize geçmiş olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Mitinge alanına asker ile polislerin birlikte gelmesi ile halk polis asker el ele sloganları atıldı. Vatandaşlar Asker ve polislere kucaklayarak fotoğraflar çektirdiler. Vatandaşlar Hükümet Konağı önünde sloganlar atarak İlçe Jandarma Karakoluna Kadar şehir turu attılar.