Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Malazgirt İlçe Başkanlığı 2. olağanüstü kongresi yapıldı
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Malazgirt ilçe binasında gerçekleştirilen kongreye, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Malazgirt Belediyesi Eşbaşkanları Halis Coşkun ve Memnune Söylemez, Konakuran Belediye Başkanı Bülent Ateş, DBP ve HDP ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda DBPli delege katıldı. Tek liste halinde yapılan kongrede DBP İlçe Eşbaşkanlığı’na Murat Kızıltaş ve Mülkinaz Uçak seçildi.
HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, “Ülkemizde son günlerde yaşanan olayları hepimiz yakından takip ediyoruz. Ülkemizi çok seviyoruz. Barış ve kardeşlik ortamının devam etmesini diliyoruz" dedi.
Daha sonra oylarını kullanan delegeler, tek liste halindeki Malazgirt Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yeni yönetimine oy verdiler. Toplam 60 delegelerin oylarıyla belirlenen yani yönetim şöyle sıralandı; Malazgirt DBP İlçe Eş Başkanları Murat Kızıltaş ve Mülkinaz Uçak olurken, yeni yönetim denetleme ve yürütme kadroları ise Şehmuz Bülbül, Musa Duman, Doğan Özer, Mirali Salancı, Celil Bedir ve Maşallah Burhanlı oldular.