Muş Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’ dolayısıyla bir açıklama yaparak ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Uyuşturucuyla mücadeleye dikkat çeken Muş Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, Başkan Bingöl, "Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklama yaptı. BM’nin 1987’de aldığı kararla 26 Haziran’da tüm dünyada "Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü" olarak kutlandığını hatırlatan Bingöl, "Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nün ilan edilmesi, dünyada toplumların dikkatinin uyuşturucu sorununa çekilmesini ve tüm halkın uyuşturucu ile mücadele için birleştirilmesini hedeflemektedir. Uyuşturucu ile mücadelede ailelere çok büyük görevler düşmektedir. Gençlerimizin milli değerlere bağlı bir şekilde yetişmesini sağlayan ailelerimiz vasıtasıyla, bu büyük tehlikenin bertaraf edilmesinde ailelerin çok büyük katkısı olacaktır. Bunun yanında eğitim ve öğretim kurumlarında uyuşturucu felaketinin boyutları hakkında yapılan eğitimler de aynı şekilde etkili olacaktır" dedi.
Emniyet güçleri tarafından bu işin ticaretini yapmak isteyenlere göz açtırılmaması ve taviz vermemesi gerektiğini aktaran Bingöl, ülke genelinde madde bağımlılarının tedavi edildiği Alkol-Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) sayılarının artırıldığını aktardı. Yine de yetersiz kalan tedavi merkezlerinin sayılarının artırılması gerekmektedir. Dernek olarak uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğine dikkati çeken Bingöl, "Muş’un tüm mahallelerinde uyuşturucu kullanımının önüne geçebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fakat unutulmaması gereken bir diğer konu ise uyuşturucu ticareti tüm terör örgütlerinin beslendiği önemli bir araçtır. Bu örnekten yola çıkarsak güvenlik güçlerinin uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını daha da arttırmaları gerekmektedir. Milletimizin sağlıklı bir toplum olması noktasında çok büyük bir engel olan bütün uyuşturucu maddelerden arınmış bir toplum olmak dileğiyle sağlıklı, mutlu günler dilerim” şeklinde konuştu.