Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, darbe girişiminin milli iradeye karşı yapıldığını ve vatandaşların hükümetin yanında yer aldığını söyledi.
Bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Mahir Barışan, her zaman hak ile batılın mücadelesinde hakkın yanında yer aldıklarını ifade etti. Eğitim-Bir-Sen’in emek ve özgürlük mücadelesini bu eksene oturttuğunu dile getiren Mahir Barışan: "Ortaya çıktığımız günden bugüne hak ile batılın mücadelesinde hakkın yanında yer alan emek ve özgürlük mücadelesini bu eksene oturtan ve bu mücadeleyi ilkeli bir şekilde devam ettiren Eğitim Bir Sen, milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi ve kalkışma karşısında dik durma ferasetini göstererek büyük bir metanetle ve sabırla devletimizin, milletimizin millet iradesinin, seçilen cumhurbaşkanının ve yüzde 50 oy almış hükümetin yanında olduğunu göstermiştir. Unutulmamalıdır ki bu kalkışma STK’ların ve emek örgütlerinin duyarlılığı ile ordumuz içerisindeki demokrasi ve millet iradesinin yanında olan subaylarımızın sağduyusu emniyet ve MİT mensuplarımızın metanetleri, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve aklıselim davranmaları sayesinde püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir" dedi.
Sahada da vesayetin karşısında dik duruşlarını sürdürdüklerini vurgulayan Barışan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bilinmesini isteriz ki; dün 28 Şubat’ta nasıl alanlarda olduysak, 27 Nisan muhtırasında direndiysek, bugün de Memur-Sen ailesi olarak, Eğitim Bir Sen olarak sahada olduk ve sahada olmaya devam edeceğiz. Milletin ve iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını asla kabul etmiyoruz. Alanlardayız, milli iradenin yanındayız. Şunu dost düşman iyi bilmelidir ki Adnan Menderes’e, merhum Erbakan’ın yaşadıklarına yeterli ses çıkaramamanın acısını içimizde hep taşıyorduk. Ama şu bilinmelidir ki bu millet asla Recep Tayyip Erdoğan’a da aynı muamelenin reva gösterilmesine müsaade etmeyecektir. Bizler bundan önce gerçekleşen darbe dönemlerinde olduğu gibi bugün de milli iradenin en büyük savunucusuyuz. Sahada da, alanlarda da vesayetin karşısında dik duruşumuzu sürdürüyoruz. Bu hain darbe girişimi ve kalkışma sadece Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açmamış, uluslararası düzeyde sürekli itibar gören ve politika belirleyen Türkiye’nin imajını da sarsmaya, itibarını zedelemeye yönelik olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Şu son darbe girişimi şunu göstermiştir ki Türkiye mevcut anayasa ile parlamenter sistem ile yoluna devam edemez. Hele hele darbeyi teşvik eden, darbeciyi koruyan 1982 anayasası ile yoluna hiç devam edemez. Şu net olarak ortaya çıkmıştır ki, her türlü şer ve terör odağının, FETÖ mensuplarının ve onların destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimi ile ülkenin kazanımlarına kast edenler hesap vermelidir."
"Mutluyuz, müsterihiz, gelecek nesillere, demokrasinin tüm kurul ve kuralları ile işlediği, millet iradesini önceleyen bir Türkiye için mücadele ettiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz" diyen Barışan, "Eğitim Bir-Sen söylemde de eylemde de darbeye, vesayete, darbecilere geçit vermemek için elinden geleni yapmış, yapmaya devam edecektir. Gün irademize sahip çıkmak darbecilere geçit vermemek için taşkınlık yapmadan nöbete devam etme günüdür. Meydanları boş bırakmama, milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkma günüdür. Gün vesayet odaklarının ait oldukları yere, tarihin çöp sepetine atılana kadar mücadeleye devam etme günüdür. Büyük Memur-Sen ailesi olarak, Eğitim Bir Sen olarak darbe girişimi olduğu andan itibaren demokrasiden, millet iradesinden seçilmiş Cumhurbaşkanından yana tavır alan STK’lara, mecliste grubu bulunan siyasi partilere, meclis dışındaki siyasi partilere iradesine sahip çıkan millete teşekkür ediyorum. Mili irade için, millet için alanlardayız, alanlarda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.