Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri tarafından ‘Engelliler Haftası’ münasebetiyle yürüyüş düzenlendi.
Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve STK’lar tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yüzlerce vatandaş ve engelli bir arada yürüyüş gerçekleştirdi. Muş Belediyesi önünde başlayan yürüyüş, valilik önüne kadar ‘Her insan bir engelli adayıdır. Bu sese kulak verin’ sloganıyla devam etti. Burada bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ercan Öter, Engelliler Haftası nedeniyle engellilerin düzenlediği yürüyüşe katıldıklarını söyledi. Herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Öter, “Hepimizin bir engelli adayı olduğunu unutmamız gerektiğini, topluma hatırlatmak için bu yürüyüşe destek olduğumuzu söylemek istiyorum. Engellilerimizi sosyal ve ekonomik hayata kazandırmak ve toplumun içerisinden kopmamalarını sağlamak için hepimizin engellilere destek olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesela Bedri Korkmaz da, “Siz hiç tekerlekli sandalyedeki çocuğunuzu bırakarak, iki dakika ekmek almaya gidip geri döndüğünüzde, çocuğunuzun yüz üstü düşmüş ağzı burnu kanlar içinde çaresizce sizi beklerken dizlerinizin bağı çözülerek, ağlamak için balkona bile çıkmaya dermanınızın kalmadığı oldu mu? Ya da, çocuğunuza yalan söylemenin çok kötü bir şey olduğunu binlerce kez söylediğiniz halde, doktordan çıkınca ’Anne doktor ne dedi? Diye sorduğunda kelimeler boğazınıza düğümlenip, yüreğiniz yerinden sökülürcesine istemeye istemeye ’iyileşeceksin’ dedi yavrum diyerek, yalan söylemek zorunda kaldınız mı?” ifadelerini kullandı.
Yürüyüşü düzenleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy ise, engellilere uygun binalar oluşturduklarını ifade ederek, “Kamu kurum ve kuruşlarında aslında hizmeti engellilerin ayağına götürmeye yönelik çalışmalar yapmaktayız. İnsanın yüreğinde ve düşünsel dünyasında engelli olmaması, engellilere yönelik çalışmalarında yüreğiyle katılmasına sebep oluyor. Biz zihnimizdeki ve yüreğimizdeki düşünsel engelli kaldırmalıyız ve bu kardeşlerimizle beraber olmalıyız” şeklinde konuştu.
Yürüyüşe Muş Vali Yardımcısı Ercan Öter, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, STK temsilcileri ile vatandaşlar ve engelliler katıldı.