Muş’ta, 17-25 Aralık kumpasından sonra görevinden istifa eden Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın tekrar kabinede yer alması için imza kampanyası başlattı.
Muşlular, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 17-25 Aralık kumpasında itibarsızlaştırılmaa ve karalama gibi kamuoyunda hedef haline getirilen Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan için imza kampanyası başlattı. Muş Öğretmenevi ve değişik yerlerde stant kurarak ‘İadeyi itibarımızı, onur ve gurur abidemizi, candan öte bakanımızı, başkomutanımızın kolu kanadı olarak görmek istiyoruz’ sloganıyla başlatılan kampanyada iki günde yaklaşık 5 bin imza toplandı.
Sosyal medya, tören ve çeşitli programlarda da FETÖ örgütü mağduru Çağlayan için kampanyalar başlattıklarını belirten Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, iki günde binlerce insanın stantlarını ziyaret ettiğini ve Çağlayan’a destek verdiğini söyledi. Çağlayan’ın kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devletinin itibarı için feda ettiğini ifade eden Korkmaz, “Herkesin bildiği gibi defalarca Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği ve büyük bir tehlike olarak gördüğü Fetullahçı Terör Örgütü, gerçek yüzünü 15 Temmuz’da göstermiştir. Ancak 17-25 Aralık kumpasında hepimizin bildiği ve farkında olmadığı gerçek darbe girişiminin o zamanda sinyalleri verilmişti. Ancak o dönemde görevi başında olan ve özellikle bileğini bükemedikleri Zafer Çağlayan’a ve diğer bakanlara saldırdılar” dedi.
Çağlayan’ın FETÖ örgütüne boyun eğmediğini, ancak ülkesi için görevini bıraktığını kaydeden Korkmaz, “Sayın Çağlayan, tüm baskılara ve tüm alçakça, kalleşçe yapılan karalama ve itibarsızlaştırma kampanyalarına boyun eğmedi. Dimdik FETÖ terör örgütünün karşısında duran Çağlayan, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin prestijinin sarsılmaması ve itibarına zarar gelmemesi adına kendini devleti için feda ettiğini hepimiz yeni yeni anlıyoruz. Bu alçak örgüt 15 Temmuz’da ülkemizi Siyonizm’e ve şer odaklarına teslim edeceklerdi. Hepimiz bu kirli oyunu artık öğrendik ve bu hainler deşifre oldu” ifadelerini kullandı.
Muşluların sonuna kadar Çağlayan’ın arkasında olduğunun altını çizen Korkmaz, “Demokrasi nöbetinde Sayın Bakanımız için talebimizi dile getirmiştik ve bunu şimdi sosyal medya, düğün törenleri ve tüm toplantılarda dile getiriyoruz. Bunların yanı sıra hedefi 49 bin olan bir imza kampanyası başlattık ve iki günde yaklaşık 5 bini devirdik sayılır. Biz Sayın Bakanımızı kolay kolay yedirmeyiz. Bu hainler ve işbirlikçileri ellerinden geleni yapsınlar. Hayatı boyunca insanlara yardım eli açarak Bakanlığı ve milletvekilliği maaşına dokunmayarak öğrencilere burs olarak veren bu fedakar devlet adamının tekrar kabineye dönmesini istiyoruz. Bizim derdimiz bakanlık değil, bizim derdimiz Sayın Bakanımızın itibarı ve onun için ortaya atılan kara lekelerin temizlenmesidir” şeklinde konuştu.