Muş’un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye birincisi olan 7 öğrenciyi makamında kabul etti.

Kaymakam Çetin, Varto ilçesinde Türkiye birinciliği elde eden Eda Beytaş, Dilan Çetum, Ayşenur Güneş, Dicle Tunç, Yasin Özçelik, Serhat Aslan ve Aleyna Yıldız’ı İlçe Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner ile birlikte makamında kabul etti. TEOG sınavında 7 öğrencinin birincilik elde ettiğini ifade eden Çetin, “Öğrencilerimiz bugün bizi ziyarete velileri ve okul müdürleri ve öğretmenleri ile birlikte geldiler. Bu başarı ilçemiz için çok büyük bir başarıdır. İkinci TEOG’da 120’de 120 yapan 7 öğrencimiz var. Toplamda 118 üstü yapan 13 öğrencimiz var. 100 üzeri yapan 118 öğrencimiz var. Bunlar 517 öğrenci arasında çıkan öğrencilerimizdir. Bu öğrencilerimiz de inşallah güzel okullara gidecekler. Kardeşlerimizi davet ettik. Kendilerine bilgisayar ve kitap hediye ettik. İnşallah hediyelerini de alacağız. Kendilerine ve ailelerine, okul müdürlerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaymakam Çetin,basında çıkan bazı haberleri de eleştirerek, “Türkiye’nin en ücra köşesindeki en ücra köyündeki gençlerimiz Türkiye birincisi oluyor. Şurada şunu da yanıtlayalım arkadaşlar, bazı yayın organlarında bazı medyatik kişiler farklı yansıtmalar da bulunmuş. Onunla ilgili bir açıklama gereği duydum. Şimdi diyorlar ‘maddi imkansızlıklar içerisinde okudular.’ Öyle bir şey yok, aileler fakir olabilir ama devlet şu an en ücra köydeki ailenin evinin önüne her sabah servis gönderiyor. Getirip en güzel okullarda, akıllı tahtada eğitim görüyor. 16 kişilik sınıflarda eğitim görüyor. Türkiye’nin her yerinde artık devlet her türlü imkanı sunmuş” diye konuştu.