Muş’un Varto ilçesine bağlı Taşcı köyünde barakada yaşayan Songül Yoloğlu’na Kaymakam Mehmet Nuri Çetin sahip çıktı.

AK Parti Varto İlçe Başkanı Figen Ergül, referandum çalışması sırasında karşılaştığı Songül Yoloğlu’nun durumunu Kaymakam Mehmet Nuri Çetin’e bildirdi. Kaymakam Çetin’in talimatıyla köye giden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekibi, Yoloğlu’nun sıkıntılarının giderilmesi için çalışma başlattı.

Kadını yaşadığı barakada ziyaret eden Kaymakam Çetin ise, eşinden ayrılan Songül Yoloğlu’na gereken yardımların sağlanması için çalışma başlattıklarını söyledi. Kaymakam Çetin, "İnşallah evini yapıp, dayayıp döşeyeceğiz. En ücra köşesinde de olsa kimseyi mağdur durumda bırakmayız. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekibi gereken çalışmayı yürütüyor ve en kısa zamanda bütün ihtiyaçları karşılanacak” dedi.

Songül Yoloğlu ise, 2007 yılında evlenerek Kocaeli iline gittiğini ve eşinden şiddet gördüğü için boşanıp tekrar köyüne döndüğünü söyledi. Gidecek bir yeri olmadığı için akrabalarına ait eski bir barakada yaşamaya başladığını ifade eden Yoloğlu, sıcak bir çorbaya ve yatağa hasret kaldığını belirtti. Yoloğlu, "Kaldığım yerde sadece bir yatak ve bir soba var. Başka hiçbir şeyim yok. Soğuk kış aylarında 2 yorgan örtüyorum, ama yine de ısınamıyorum. Karlı ve soğuk havalarda yatağın içinden çıkmak istemiyorum. Köydeki insanlardan bir yere kadar yardım isteyebiliyorum. Tek istediğim sıcak bir yuva. Sağ olsun Varto Kaymakamı benden haberdar oldu. Beni ziyarete gelip yardım edeceğini söyledi. Allah devletimizden razı olsun" dedi.