Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Konakkuran Belde Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında beldede yaşayan ailelerin yüzde altmışına gıda yardımında bulundu.
Yapılan çalışmalar ve incelemeler neticesinde tespit edilen ailelere, Konakkuran Belediye Başkanı Bülent Ateş kendi elleriyle hazırladığı gıda paketlerini ev ev dağıtıyor. İçinde pirinç, makarna, sıvı yağ, zeytin, salça, şeker, helva, reçel, çay, kuru fasulye, mercimek ve pekmezden oluşan yardım paketleri, Başkan Bülent Ateş öncülüğünde ailelere teslim edildi.
Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı nedeniyle böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Ateş, imkânlar dâhilinde yardımların devam edeceğini dile getirdi. Ramazan ayının rahmet ve bereket dönemi olduğunu belirten Ateş, “Beldemizde daha önceden tespit ettiğimiz ailelere Ramazan kolileri hazırladık. Beldemizde dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik gıda yardımlarımız devam ediyor. Yardıma muhtaç ailelere yapılan yardım paketinde bir ailenin mutfak ihtiyaçlarının hemen hepsi yer alıyor. Birlik beraberlik ayı olan Ramazanı Şerif’te gıda paketleri hazırlayarak, vatandaşlarımızın bir nebze bile olsa mutfaklarına katkı yapmak istedik. Bu hazırladığımız gıda paketleri bir ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlandı. Göreve geldiğimiz günden beri vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını imkânlar doğrultusunda gidermeye çalışıyoruz. Tüm Müslüman kardeşlerimizin Ramazanı Şerif’i mübarek olsun ”dedi.
Gelenek haline gelen Ramazan yardımlarını alan belde sakinleri ise, yapılan yardımlardan memnun olduklarını ifade ederek, başkana teşekkür ettiler.