Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, merkeze bağlı Bozbulut İlkolu-Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere eğitimlerinde başarılı olmaları için tavsiyelerde bulundu.
Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, doğup büyüdüğü köy öğrencileri ile bir araya geldi. Yentür’e ENERJİSA İdari İşler Şefi Ali Erpalak, köy muhtarı Emin Köç ve okul müdürü Emrah Coşkun eşlik etti. İlk olarak okul idareci ve öğretmenleri ile bir araya gelerek küçük bir toplantı düzenleyen Yentür, daha sonra öğrencileri ziyaret etti. Bozbulut köyünde doğduğunu ve üniversiteyi bitirene kadar köyde kalıp çalıştığını belirten Yentür, öğrencilerin kendilerine, çevrelerine, milletine ve vatanlarına faydalı birer birey olarak yetişmeleri gerektiğini söyledi. Bugün ki imkanların daha iyi olduğunu ve bunun için eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için hiçbir engelin olmadığını ifade eden Yentür, “Tabi biz eğitim öğretimi önemsiyoruz. Köyümüz şehirden çok uzak bir köy değildir. Kırsala doğru gidildiğinde sizlerin şartları iyi merkeze doğru gittiğimizde ise belki merkezde ki okullardan iyi olmayabilir. Fakat çok iyi bir şekilde hedef belirlememiz lazım. Eğer arzu edilirse hepimiz bir yerlere geliriz. Ben şehirde okudum ama burada da okudum. Yazın bu tarlaların hepsinde çalışmışım ve çalışmadığım tarla yok. Üniversiteyi bitirinceye kadar çalıştım. Belki o gün ki imkanlarımız bu gün ki imkanlar gibi olmuş olsaydı bizde köy okulumuzda öğretmen yada idareci olarak kalırdık. Bende burada kalmak isterdim. O gün ki koşullarda böyle bir imkanımız yoktu ve böyle güzel bir okulumuzda yoktu. Önce temel eğitimin üç tane amacı vardır. Birincisi iyi bir kişinin kendisine, çevresine, ülkesine ve milletine faydalı bir birey olarak çıkmasını sağlamaktır. Muhakkak çalışmamız lazım” dedi.
“ŞEHİRDE ÇOCUKLAR ARTIK TOPRAKTA OYNAYAMIYOR”
Şuanda köyde yaşayan çocukların şehirde yaşayan çocuklardan daha şanslı olduklarını kaydeden Yentür, “Tarlada çalışıp enerjisini toprağa doğru bir şekilde döken sonrada bulduğu boş zamanda gelip dersini ve çalışmasını yapan çocuklarımız daha sağlıklıdır. Şehirde çocuklar apartman hayatından ve oyun oynayacak, ayağını toprağa değdirecek yer çok azdır. Siz bu konuda çok özgürsünüz ve çok şanslısınız. En azında okulunuzun bir bahçesi var ve ayağınız toprağa değiyor. Bu değerlerimize göz önünde bulundurarak çalışmamız lazım. Sizlerin çok iyi yerlere gelmesi bizi çok mutlu eder. Herkes rahat bir şekilde gelecek ve sizlerden bir beklenti içerisindeyiz. Bunun sözünü sizlerden almamız lazım. Sizin ne ihtiyacınız varsa bizimde elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Köyünüzün su, kanalizasyon sorununu giderdik. Yeniden yolunuz yapılıp güzelleşecektir. Fiziki mekanların iyileştirilmesi ve ek okul için güzel bir yer belirleyerek güzle bir okul yapacağız. Fiziki mekanları bizler yapacağız ve sizlerde eğitimlerinizi tamamlayıp geleceğin büyükleri olacaksınız” ifadelerini kullandı.
Alparslan 2. Barajı yapım işinin yanı sıra 18 köy okuluna çeşitli yardım ve katkılarda bulunan ENERJİSA İdari İşler Şefi Ali Erpalak’da beraberinde getirdiği kitap ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıttı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür’ü örnek göstererek öğrencilerle sohbet eden Erpalak, “Benim eşim ve kızım da öğretmen. İnşallah sizlerde ileriki dönemde İl Özel İdaresi Genel Sekteri Şehmus Yentür gibi güzel yerlere gelirsiniz. Sizleri de kurumların başında görmeyi isteriz. Benim kızımda sınıf öğretmeni ve bir köy okulunda çalışıyor. Bizi kendi köyüne davet ettiği için Şeyhmus Yentür beye teşekkür ediyoruz. Biz de gelirken eğitime katkı olsun 5’ten 8’inci sınıflara kadar kitap ve çeşitli kırtasiye malzemesi getirdik. Özellikle 8. Sınıftaki kardeşlerimizin TEOG sınavında başarılı olurlar. Bu kitaplardan birkaç soruyu dahi çözerlerse ne mutlu bize. Aranızda olmaktan dolayı çok mutluyuz. Biz burada bir baraj yapıyoruz. Barajın sahibi merhum Sakıp Sabancı’nın şirketidir. Çok iyi başladık ama şuanda bir ara verdik. Bu baraj bittiğinde Muş’un çehresi değişecektir. Özellikle kış mevsimi soğuk havayı daha da ısıtır. Bölgede yani ovada sulanmayacak yer kalmayacak ve yeni bitkilerle tanışacaksınız. Geleceğin baraj yöneticileri ve mühendisler olursunuz. Hepinizin eğitim hayatında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.