Muş’un Şenova Köyü Ortaokulu’nda bilim şenliği düzenlendi.
Öğrencilerin bilimsel bilgi, beceri ve bilime olan ilgilerini arttırmak amacıyla okul bahçesinde düzenlenen bilim şenliğine öğretmenler, öğrenci, öğrenci velileri ve köylüler katıldı. Bilim fuarını düzenleyen Şenova Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Duygu Diker Kaplan, projelerle ilgili bilgi verdi. Ardından öğrenciler hazırladıkları projeler ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.
Öğrencilerin bilimsel proje becerilerinin kazandırılması hedeflenen projeler oldukça ilgi gördü. Şenlikte ilk olarak gaz basıncının çalışma prensibini içeren dilek balonu uçurulması gösterisi yapıldı. Ardından programın içeriği okunarak gösteri deneyleri ile başlandı. Programda, 5 adet gösteri deneyi sergilendi.
Deneylerin ardından en küçük kademeden başlayarak tüm öğrenciler yıl boyu hazırlanan fen bilimleri ve hayata dair değişik projelerin yer aldığı sergiyi dolaştılar.
Bilim şenliğine katılan herkese teşekkür eden Fen Bilimleri Öğretmeni Duygu Diker Kaplan, öğrencilerin sosyalleşmesi ve bilimle buluşmasının oldukça önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerinin çok istekli olduğunu ifade eden Kaplan, “Projelerimiz, sülfürik asitle şeker yakma, siyah taş şeker deneyi, çalkaladıkça 5 kez renk değiştiren sıvı, fildişi macunu, büyük köpükten balonlar yapma, yakıldığında elimizi yakmayan köpük. Okulumuzda düzenlenen bilim fuarına gelen tüm misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Bu tür etkinlikler öğrencilerin sosyalleşmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu tür projeler ile öğrencilere, bilimsel bakış açısının kazandırılması söz konusu olup, öğrencilerin araştırma becerisi, proje hazırlama ve sunma becerilerinin geliştirilmesine oldukça katkı sunmaktadır. Emeği geçen arkadaşlarımıza, öğrencilerimizi tebrik ederim, bizleri yalnız bırakmayan köy imamımız ve velilerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Bilim şenliğine katılan öğrenci velileri ise, çocuklarının yaptığı çalışmalardan dolayı öğretmenlerine teşekkür etti.