Muş’un Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetine katılarak okunan dualara âmin dedi.
Darbe girişiminden sonra her geceyi dışarıda geçiren Malazgirtli vatandaşlara ilçe Kaymakamı Soner Kırlı da katılarak okunan dualara âmin dedi. Malazgirt Cumhuriyet Meydanı’nda Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu programda, açılış konuşması yapan Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, bu hain darbenin yaşandığı ilk günden beri demokrasiye sahip çıkan Malazgirt halkına teşekkür etti. Kaymakam Kırlı, "Çok değerli Malazgirt halkı, öncelikle sizleri saygıyla selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bu darbecilere karşı sokağa çıkın çağrısıyla büyük bir sefer kazanmıştır. Çağrısıyla ilk günden beri bu meydanı boş bırakmadınız. Sayın Cumhurbaşkanımız kendisine oylarıyla seçen bu milleti dışarıya sokaklara çağırmış, bu millete darbe yapmak isteyen kişilere karşı dur demesini istemiştir. Ve bu millet bu çağrıya cevap vermiş ve bu insanlara dur demiştir. Buradan bu millete bu halkımıza çok teşekkür etmek gerekir. Sizlere de Malazgirt halkımıza da çok teşekkür ediyorum. Ben darbenin yapıldığı gün izindeydim. Sayın savcım ve emniyet müdürümle daima irtibat halindeydim. Sizleri daima haberlerde ve sosyal medyadan takip ettim. Sizlerde ilk günden beri meydanları doldurdunuz ve bu insanlara karşı kendi özgürlüğünüz kendi bağımsızlığınızın mücadelesini vermiş oldunuz. Sizlere şükranlarımı sunuyorum hayırlı geceler diliyorum “dedi.
Malazgirt Müftülüğü vaizleri, darbe girişiminde hayatını kaybeden vatansever güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okundu. Okunan Kur’an-ı Kerim’lerin ardından demokrasi şehitleri için dua edildi.
Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara gecenin ilerleyen saatlerine kadar vatandaşlarla birlikte oturan Kaymakam Kırlı; semaver çayı içti, vatandaşlarla sohbet etti. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan demokrasi nöbetinde Kaymakam Soner Kırlı, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, AK Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, İlçe Müftüsü Ali Üney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kayretli, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.