Muş’un Malazgirt ilçesinde et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşlar kırmızı ete rağbet göstermezken, kasaplar da hayvan fiyatlarının pahalı olmasından ötürü koyun ve dana alamadıklarından yakındı.
Muş’un Malazgirt ilçesinde kırmızı et fiyatlarının yüksek olması vatandaşları ve kasapları olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar ve kasaplar Kurban Bayramı’na kadar fiyatların düşmesini beklediklerini söyledi. Kasaplar canlı hayvan fiyatlarının da pahalı olmasından ötürü hayvan alımı yapamadıklarını belirtti. Malazgirt’te kasaplık yapan Celal Gökdemir, vatandaşlar kadar kasapların da durumdan olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Gökdemir, “Hayvan fiyatları pahalı. Yetkililerden duruma el atmalarını istiyoruz. Kurban Bayramı yaklaşmasına rağmen henüz bir düşüş yok. Koyun, keçi, dana alımı yapamıyoruz. Satışlarda düşüş var” dedi.
Vatandaşlardan Pertev Turan da, bayram öncesi et fiyatlarının yüksek olduğunu kaydederek, “Koyun, dana memleketimizde fazla olmasına rağmen havyan fiyatları yine de pahalı. Batıdan daha ucuz olması gerekirken yine de memleketimizde de fiyatlar batı ile aynı. 28 - 30 TL’ye etin kilosudur. Bayrama kadar düşerse iyi olur. Daha çok beyaz et tüketiliyor” diye konuştu.