Muş Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, yaklaşık 2 buçuk ay içerisinde ilçede yaşayan yaklaşık 3 bin 500 kişiye yardım ulaştırarak halkın büyük takdiri topladı.
Göreve başladığı günden beri vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenen Kaymakam Kırlı, her hafta çarşamba günleri ilçede yaşayan vatandaşlarının sorunlarını dinlediğini belirti. Kaymakam Kırlı, "Yaklaşık 2 buçuk aydır halk toplantıları yapıyoruz. Her çarşamba günleri tüm öğleden sonrası ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza ayırıyoruz. Her hafta toplantılarımıza yaklaşık 70 aile geliyor. İlçemizde yaşayan her aileyi 5 kişi hesaplarsak bu demektir ki, sadece 2 buçuk ay içerisinde yaklaşık 3 bin 500 kişiye yardım ulaştırmış bulunuyoruz. Ayrıca halk toplantılarına gelemeyen çok sayıda vatandaşımıza da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından düzenli nakdi yardım yapılmaktadır” dedi.
Vatandaşların refah ve huzurunun her şeyden önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Kırlı, “Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın refahı ve huzuru. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın birçoğunun yapacak bir işi yok. Devletimiz bu konuda çok hassas davranıyor ve bu durumda olan vatandaşlarımıza her türlü yardımı seve seve yapıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz ne kadar güçlü olursa o kadar da vatandaşlarımız, devletimizin gönderdiği yardımlarla rahata kavuşur. Bu yaptığımız yardımlar kesinlikle Avrupa birliğiyle alakalı bir şey değil. Tamamıyla büyük devletimizin, ilçemizin refahı ve huzuru için gönderdiği yardımlardır. Bizde kaymakamlık olarak bu gelen yardımları ihtiyaç sahiplerini belirlemek için bu halk toplantılarını yapıyoruz. Bu yaptığımız 12. halk toplantısı. Allah nasip ederse daha da sürdürmeyi düşünüyoruz. Her yaptığımız toplantıların ardından şunu fark ettik, ilçede yaşayan vatandaşlar yaptığımız toplantılardan çok memnunlar. Toplantılarımızda vatandaşlarımızın kendilerini daha rahat ifade ettiğini gördük. Bizim için vatandaşlarımızın refahı ve huzuru her şeyden önce gelir. Kaymakamlığımız ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın imkânları ve mevzuatlarımızın ön gördüğü çerçevede ilçemizde yaşayan dar gelirli tüm vatandaşlarımıza yardım ediyoruz” şeklinde konuştu.
Halk toplantılarının çok faydalı olduğunu ifade eden vatandaşlar ise: “Kaymakamımız bizlere her türlü desteği vereceğini söyledi. Bizler şimdi çok rahatız, en azından derdimizi sıkıntılarımızı rahatlıkla ifade edebiliyoruz” ifadelerini kullandılar.