Türk Kızılayı Malazgirt Şubesi Başkanı Ömer Faruk Gönültaş, Cumhuriyet meydanında demokrasi nöbetinde, darbe girişimine karşı yayınladıkları bildiri ile halkın ve demokrasinin yanında olduklarını ve Kızılay olarak milli egemenliğe karşı yapılmak istenen her türlü harekete karşı olduklarını söyledi.
Türk Kızılayı Malazgirt Şubesi Başkanı Ömer Faruk Gönültaş, 15 Temmuz’da bir grup cuntacı asker tarafından gerçekleştirilmek istenen darbeye karşı bir bildiride bulundu. Cumhuriyet meydanında demokrasi nöbetinde, darbe girişimine karşı yayınladıkları bildirisi okuyan Gönültaş, “Yüce milletimize bildiririz ki; biz Kızılaycılar olarak Anayasa’nın 6. maddesinin ruhunu sonuna kadar koruyacağız. Egemenliği milletin elinden almaya çalışan hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz. 15 Temmuz’da cunta girişimine karşı kahramanca mücadele eden emniyet güçlerimize, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatansever evlatlarına ve en çok da yüce milletimize ülkemizin geleceğine vurulmak istenen prangayı canları pahasına parçaladıkları için şükranlarımızı arz ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, teslimiyeti değil direnmeyi seçerek milletimizin geleceğini karanlık ellere teslim etmeyen tüm siyasi ve bürokratik kadrolara minnetlerimizi bildiririz. 148 yıllık geçmişi ve güçlü Türkiye güçlü Kızılay inancına ve hedefine sahip kadrolarımızla bağımsızlık ve egemenliğimizi koruyacağımıza, milletimizin egemenliğini ortadan kaldırmaya yönelik her türlü harekete karşı tüm varlığımızla karşı koyacağımıza yüce milletimizin huzurunda söz veririz” ifadelerini kullandı.
Malazgirt demokrasi nöbetlerine her gece iştirak eden Kızılay Malazgirt Şubesi Başkanı Ömer Faruk Gönültaş ve yönetim kurulu üyeleri, demokrasi nöbetlerine devam edeceklerini ifade ettiler.