Muş’un Malazgirt ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Yıldırım Tutar, esnafı ziyaret ederek referandum çalışması yürüttü.

MHP Malazgirt İlçe Başkanı Yıldırım Tutar, Malazgirt’te dükkan dükkan gezerek hem esnafla hasbıhal ediyor hem de referandumda neden ‘evet’ denilmesi gerektiğini anlatıyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemizin faydasına olduğunu anlamak için Türkiye düşmanlarının karşıt duruşuna bakmanın yeterli olduğunu her gittiği yerde anlatan Tutar, sandığa gidip "evet" demenin öneminden bahsediyor. Yeni sistemi, cumhuriyet ve milli iradeye düşman bir sistem olarak gösterme çabasında olan bir kesimin bulunduğunu ifade eden Başkan Tutar, "Anayasa değişikliği bazı kesimler tarafından Atatürk’e ihanet boyutuna ulaştırılarak, kara propaganda ile halktan ‘hayır’ oyu vermeleri isteniyor. Böyle bir durumda bizlere çok iş düşüyor, gece gündüz demeden, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmaya devam edeceğim" dedi.

Hollanda’ya kınama

Başkan Tutar, Alparslan’ın torunu bir Malazgirtli olarak başta Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türkiye karşıtı ve İslamofobik tutumlarını esefle kınadıklarını belirterek, “Bu sakil anlayışın son örneğini Hollanda ve İsveç’te görüyoruz. İnsan haklarını, fikir hürriyetini, seyahat özgürlüğünü hiçe sayan Hollanda hükümeti, iki bakanımızın ülkelerine girişine yasak koymuş, diplomatik kaideleri ayaklar altına alarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı etmiştir. Konsolosluğumuz önünde protesto haklarını kullanan vatandaşlarımızın üzerine köpek ve coplu polisleri salmıştır. Bizler bu uygulamalarda bulunan Avrupa ülkelerini, sömürgeci anlayışları ve ırkçı tutumları ile baş başa bırakıyor, kadim bir coğrafyanın ve büyük bir medeniyetin evlatları olarak hak, adalet ve hürriyet yolunda yürümeye devam ediyoruz” diye konuştu.