Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Özlem Zengin tarafından Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ), ‘Türkiye’de Darbeler, Anayasalar ve Siyaset" konulu bir konferans verildi.

MŞÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin FS 106. Dersliklerinde düzenlenen programda ‘Türkiye’de Darbeler, Anayasalar ve Siyaset’ konusu hakkında üniversiteli öğrencilere bilgi veren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Özlem Zengin, Türkiye siyasal hayatında 1960’la başlayan darbeler sürecinin artık bittiğini söyledi. Konuşmalarında Türkiye’ye yapılan saldırılara değinen Zengin, "Türkiye siyasal hayatında 1960’la başlayan darbeler süreci artık bitti. Neden bu kadar Türkiye’ye saldırı var? Bu darbelerin hiç birisi aslında Türkiye’nin kendi iç dinamiklerinden kaynaklanmıyor. Belki daha da fazla dışarıdan kaynaklanıyor. FETÖ terör örgütünün de ortaya çıkışı böyleydi zaten. Nihayetinde Türkiye tüm aşamalardan geçtikten sonra bugün geldiğimiz noktada, dışarıdan saldırının en büyük sebebi Türkiye’nin dünyaya örneklik teşkil etmesi, dünyanın dayattığı bu sisteme karşı durarak bir şeyi başarmış olmasıdır" dedi.

"Darbelerle bizim siyasal hayatımız tarumar edilmek istendi"

Darbelerle Türkiye’nin tarumar edilmek istendiğini kaydeden Zengin, "10 gün evvel Cumhurbaşkanımızla Afrika’daydık, Cezayir’e gittik, Moritanya’ya gittik, Mali’ye gittik, Senegal’e gittik. Bu ülkelerde tabloyu gördüğünüzde o kadar şükrediyorsunuz ki. Biz ne kadar şanlıyız. Hiç sömürge olmadık. Darbelerle siyasal hayatımız tarumar edilmek istendi. Anayasa aracılığıyla Türkiye’nin siyasal hayatı daraltılmak istendi. Ama biz çok şanslıyız. Çünkü daraltılmak istenen çemberi kırmayı başardık. Suriye meselesi, Irak meselesi, Kudüs meselesi, Bosna meselesi bunlar 100 yıllık mesele. Bunlar çözülemediği için 1. Dünya Savaşı oldu. Bunlar çözülemediği için 2. Dünya Savaşı oldu. O gün karar verilemedi. İsmet İnönü bile söyledi dedi ki; ’Lozan bize 100 yıl kazandıracak’ hakikaten de öyle oldu. Bakın biz bugün hala bu kavgayı, bu mücadeleyi veriyoruz. O yüzden bunların hepsi birbirine bağlı” dedi.

Afrin operasyonunun Türkiye için çok önemli bir operasyon olduğuna dikkat çeken Zengin, Türkiye’de kadın, çocuk herkesin meseleyi iyi anlaması, destek vermesinin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Çocuk istismarında bulunanlara en ağır cezanın verilmesi gerektiğinin altını çizen Zengin, "Çocuk istismarında bulunanlara yapmamız gereken şey; bunları yapana en ağır cezayı vermek olacak. Aynı zamanda çocuklara bunlardan korunmanın yollarını anlatmak gerekir. Şu anda bu konularla ilgili en önemli olan şey, artık insanlar bunları söylemekten utanmıyor, bunun için şikayetçi olmaktan utanmıyor. Evvelden insanlar gidip birine bunu söylemeye utanıyordu" ifadelerini kullandı.

Program, soru-cevap kısmı ile sona erdi.