Muş Dağcılık, Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü (MUDOSK) sporcuları, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) yaz temel eğitimini başarılı bir şekilde tamamladı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun (TDF) 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Erzurum Uzundere’de düzenlenen Yaz Temel Eğitim Kampı sona erdi. Muş Dağcılık, Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü (MUDOSK) Antrenörü Oğur Hakkı ve sporcular Sena Güneş, Hüseyin Vidin, Muhammed Sait Aksu ve Azar Gül’ün eğitimlerini başarıyla tamamladı. TDF kamplarına sporcu göndermeye devam edeceklerini belirten MUDOSK Başkanı ve Muş Dağcılık İl Temsilcili Mehmet Çağlayan, sporcularının başarılı olduğunu söyledi. Her yıl eğitim kamplarına düzenli bir şekilde sporcu gönderdiklerini ifade eden Çağlayan, “Erzurum Uzundere’deki kampa katılan sporcularımız başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamlamışlardır. Deprem, çığ, dağ arama kurtarma konusunda bölgemizin en eğitimli arama kurtarma ekibini bünyesinde barındıran MUDOSK, her yıl Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitim kamplarına sporcu göndermektedir. Bölgemizde meydana gelen afet türü kurtarmalarda görev almaktadır. Özellikle Van ve Bingöl depremlerinde ekiplerimizin göstermiş olduğu gayretli çalışmalar takdir toplamıştır” dedi.
Sporcuların zorlu şartlarda eğitimlerini sürdürdüklerini, yaşamsal ideallerini çadırda sürdürdüğünü kaydeden Çağlayan, “Bilindiği üzere ilimiz deprem kuşağı üzerinde ve iklim şartları nedeniyle çığ parkurlarının olduğu bir bölgede bulunmaktadır. Her yönüyle dikkat edilmesi gerekli olan, her an tehlikeyle baş başa kalacağımız ilimizin jeolojik ve coğrafik yapısı konusunda kurum ve kuruluşlara büyük görev düşmektedir. Maalesef bu gibi çalışmaların ilimizde yetersiz olduğunu, teknik, insan gücü, haberleşme ve acil müdahale konusunda kibrimizi bir yerlere bırakıp koordineli bir şekilde bilgi alışverişlerimizden faydalanmamız gereklidir” ifadelerini kullandı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal’ın eğitim kamplarına gönderilen sporculara yönelik verdiği desteklerinden dolayı teşekkür eden Çağlayan, “Öncelikle Sayın Valimiz Seddar Yavuz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ali Kartal’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Özellikle bu tür faaliyetlerin desteklenmesi ve sporcu yetiştirilmesini önemsiyoruz. Bu yüzden verilen en ufak desteklerden dolayı minnettarız” diye konuştu.
İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Kartal ise, “Muş’ta spor alanında ciddi gelişimler olmuştur. Özellikle fiziki bina alanında büyük adımlar atılmıştır. Sportif alanda birçok başarımız var. Bu başarılardan biri de dağcılıktır. Bu nedenle Dağcılık İl Temsilcimiz ve başarılı sporcularımızı tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.