Muş’u Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) rakibi Demir Spor’u penaltılarda 5-4 yenen Hasköy Yıldız Spor temsil edecek.
BAL 1. Grupta mücadele eden Muş Demir Spor ile amatör lig temsilcisi Hasköy Yıldız Spor arasında play-out maçı oynandı. Muş Şehir Stadyumu’nda oynanan müsabakada 4 kırmızı ve 17 sarı kart gösterildi. Normal süresi 1-1 tamamlanan karşılaşmanın uzatma dakikalarında da skor değişmeyince, maç penaltılara uzadı. Muş Demir Spor, seri penaltı atışlarında 3 gol kaydederken, rakibi Hasköy Yıldız Spor ise 4 gol atarak karşılaşmayı 5-4 kazanarak Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi.
BAL’e yükselen Hasköy Yıldız Sporlu futbolcular, saha ortasında şampiyonluğu kutlarken, Muş Demir Sporlu futbolcular ise gözyaşlarına hakim olamadı.
Karşılaşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Türkan, karşılaşmanın sert geçtiğini söyledi. Her iki takımın 2’şer kırmızı kart gördüğünü hatırlatan Kemal Türkan: "Sahadaki hemen hemen tüm futbolcular sarı kart gördü. Çünkü baraj maçları tansiyonu çok yüksek olan maçlardır. Maç 90 dakika 1-1 bitikten sonra uzatmalara gidildi ve uzatmalarda da skor değişmeyince penaltılara gidildi. Hasköy Yıldız Spor 5-4 kazanarak şampiyon oldu ve 2016-2017 sezonunda Muş’u Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek" dedi.