Muş Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Muş ziyaretini değerlendirdi. Başkan Asya, "Milli Eğitim Bakanımızı ilimizde ağırladık. Bu vesile ile eksiklik yaşadığımız konuları kendisi ile paylaştık. Aynı şekilde çeşitli taleplerimiz oldu. İnşallah önümüzdeki süreçte bunlarla ilgili ciddi adımların atılacağı söylendi” dedi.
Haziran ayı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Asya, "Altyapı projemiz 2 Haziran’da gerçekleştirildi. İller Bankası Genel Müdürlüğü, firmalar sınır değerin altında teklif verdikleri için süreci halen değerlendiriyor. Sürekli takipçisi olduğumuz bu konunun bayramdan sonra netleşeceğini bekliyoruz. Artık bir an önce bu şehrin altyapı sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalara başlamak istiyoruz. Bununla beraber en büyük eksikliğimizden biri olan şehirlerarası otobüs terminalinin yapımı için çalışmalarımıza başladık. Projelendirdiğimiz terminalin yapım ihalesi ilana çıktı. 22 Temmuz’da ihalesi yapılacak olan terminali de bir an önce yaparak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Eski sebze ve meyve hali ile Sunay Mahallesindeki eski semt pazarının yerine bilgi evleri projesi yapılacağını ifade eden Başkan Asya, “Karşıyaka mevkiinde ciddi bir yapılaşma başlamış belediye olarak bu bölgedeki eksikliklerin giderilmesi için ciddi adımlar attık. Uzun yıllar alt yapı sorununun yaşandığı bölgenin kanalizasyon sorununu giderdik. Bu arada Karşıyaka köprüsünü yenilemek için proje hazırladık. Karni Deresindeki ıslah çalışması ve yapacağımız bu çalışma ile söz konusu bölgede büyük bir sorun ortadan kalkmış olacak. Bununla beraber yeni yol açma, mevcut yolları genişletme ve yenileme çalışmalarımız da devam ediyor. Eski Rektörlük binasının yan tarafında geçen sorunlu yolu uzun uğraşlar sonunda tamamladık. Bu şekilde dar olup trafik akışını engelleyen yollarımızın genelinde çalışma yapacağız. Cezaevi yolunda 18. madde uygulaması başlatarak 35 metrelik bir yol yapıyoruz. Bunu da en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Taşo köprüsünün yenilenmesi için uzun bir süredir ilgili kurumlarla görüşmelerimiz oldu. İnşallah bayramdan sonra burada 12 metre genişliğinde yeni bir köprünün kurulması için çalışmalar başlatılacak. Bu duygularla Temmuz ayı meclis toplantısında alınan kararların ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim” şeklinde konuştu.
Başkan Asya’nın konuşmasının ardından, toplantıya katılan vatandaşlar istek ve şikâyetleri dile getirdi. Toplantı, meclise havale edilen evrakların görüşülmesi ile devam etti.