Muş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Şehir Mezarlığında yeşillendirme çalışması başlatıldı.

Muş Belediyesi tarafından il genelinde başlatılan yeşillendirme çalışmaları aralıksız sürüyor. Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Aziz Yıldırım ile birlikte Şehir Mezarlığında yapılan ağaçlandırma çalışmalarına katıldı. Cuma namazını Son Durak Camisi’nde kılan Vali Yıldırım ve Başkan Asya, daha sonra vatandaşlarla birlikte mezarlık alanına ağaç dikti. ‘Her Mezarlığa Bir Ağaç’ sloganıyla dağıtılacak olan çam ağaçları, vatandaşlar ve ekipler tarafından her bir mezarlığa dikilecek.

Başkan Asya ile birlikte bir mezarlığın kenarına ağaç diken Vali Yıldırım, ekiplere ve vatandaşlara kolaylıklar diledi. Vali Yıldırım, toplu fotoğraf çekiminin ardından mezarlık alanından ayrılırken, Başkan Asya ise belediye personelleri ile birlikte ağaç dikimine devam etti.

Ağaç dikiminin İslam dinindeki önemine dikkat çeken Başkan Asya, “Muş Belediyesi olarak hem sorumluluğumuzun hem de dinimizin gereği yeşillendirme çalışmasına ayrı bir önem veriyoruz. Ekiplerimiz, havaların ısınması ile birlikte kent genelinde çalışmalarını başlattılar. Bugün de vatandaşlarımız ile birlikte ilimizin en büyük mezarlıklarından biri olan Şehir Mezarlığında ağaç dikimini başlattık. ‘Her Mezarlığa Bir Ağaç’ sloganıyla mezarlıkların kenarına çam ağacı dikiyoruz. Bu ağaçlardan vatandaşlarımıza da dağıtıyoruz. İsteyen vatandaşlarımız yakınlarının mezarlıklarına dikmek üzere çam ağaçlarından alabilir. Şehir Mezarlığında başlattığımız bu çalışmayı diğer mezarlık alanlarında da uygulayacağız. Ağaç dikim programımıza katılımlarından dolayı herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

Mezarlıkların bakım ve onarımına ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Başkan Asya, “Geçtiğimiz yıl belediye sınırları içerisindeki tüm mezarlık alanlarında kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Şehir Mezarlığının yol ve çevre düzenlemesini yaparak hizmete sunduk. Bununla birlikte ekiplerimiz mezarlık alanlarının temizliğini belirli periyotlarda yapıyorlar. Geçen yıl Şeyh Haşim Mezarlığının çevresini bir bütün ihata duvarı ile çevirdik. Grup köylere giden yolda toprak kaymasını önleyerek, mezarlık alanının daha iyi bir şekilde kullanılmasını sağladık. Bu yıl da mezarlık alanına ağaç dikimi ile birlikte yeşillendirme çalışması yapacağız. Rutin çalışmalarımızın yanı sıra manevi değerlerimize sahip çıkmak adına bu tür yerlerdeki eksikliklerimizi de gidermek için hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muş Eski Belediye Başkanı Şerafettin Yatçı da ağaç dikiminde Vali Yıldırım ve Başkan Asya’ya eşlik etti.