Muş Valisi Seddar Yavuz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile 112 Acil Durum Müdürlüğü hizmet binaları için tahsis edilmesi planlanan arsalarda incelemelerde bulundu.
Vali Seddar Yavuz, kamu yatırımları için AFAD ve 112 Acil Durum müdürlükleri hizmet binaları için tahsis edilen ve planlanan arsalarda incelemelerde bulundu. Vali Yavuz’a Vali Yardımcısı Ali Sakar, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Veysi As, Afet Müdürlüğü Şehir Plancısı Şehriban Gökçe eşlik etti. İlk olarak Karaköprü mevkiinde bulunan yaklaşık 23 dönümlük arazi üzerinde incelemelerine başlayan Vali Yavuz, hizmet binası, depolama-toplanma alanı, arama kurtarma birimi, afet yönetim merkezi, ihtiyaç halinde lojman ve otopark yapılması planlanan alanlar ile 112 Acil Durum Müdürlüğü için planlanan arsada incelemelerde bulundu.
İl Afet Müdürü Veysi As ile Afet Müdürlüğünde Şehir Plancısı Şehriban Gökçe’den projeler hakkında bilgi alan Vali Yavuz, buradaki incelemelerinin ardından AFAD Lojistik Depoları’na geçerek incelemelerine devam etti.
Lojistik Depo Sorumlusu Oktay Çelik’ten bilgi alan Vali Seddar Yavuz, “İlimiz hem deprem bölgesinde hem de sismik hareketlerin yoğun olduğu bir bölgededir. 7 bin 500 metrekare bir alan üzerinde 400 bin metrekare kapalı alanı bulunan AFAD Lojistik Deposu, olası bir afet durumunda hem ilimizde hem de çevre illerdeki afetzedelere hemen intikal edebilecek battaniyenin, çadırın, yemek setinin, ısıtıcının bulunduğu bir depodur ve şu an depomuzda 96 adet konteyner bulunmaktadır” dedi.
Gezi ve incelemelerine Zafer Mahallesinde bulunan 4 parça halindeki yaklaşık 18 dönümlük arsa ile Muş Şeker Fabrikası civarındaki yaklaşık 15 dönümlük arazilerde sürdüren Vali Yavuz, kamu yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.
Vali Yavuz, incelemeleri sonrasında Çiftlik Polis Uygulama Noktası’ndaki görevli personeli de ziyaret ederek, personele kazasız belasız görev dileklerinde bulundu.