Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muş Şubesi eski Başkanı Mürsel Özen’den boşalan yönetim kurulu başkanlığına Muşlu işadamı Ferhat Üzel getirildi.
MÜSİAD Muş Şubesi, yeni yönetim kurulunu tanıttı. Hasköy İlçe Belediye Başkanı Mürsel Özen’in siyasi yoğunluğundan dolayı boşalan başkanlığına yeni atamalar yapıldı. Yeni başkan Ferhat Üzel ve yönetim kurulu basın açıklaması düzenledi. MÜSİAD’ın Muş kurucuları Mürsel Özen ile ekibine katkılarından dolayı teşekkür eden Üzel, hakkın, hukukun, adaletin, eşitliğin, barışın, güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan bir oluşum olduğunu söyledi. MÜSİAD’ın 46 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağladığını ifade eden Üzel, “Yurt içinde 86 irtibat noktası bulunan, üyelerinin sorunlarını, görüş ve önerilerini kamu kurum ve kuruluşlarına yerinde ileten, yurt dışında 65 farklı ülkede toplamda 168 nokta ile hizmet veren, iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, “kamu yararına dernek” statüsüne sahip güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşu dur. Bu gücün Muş’ta olmaması bize göre ciddi bir eksikliktir. Ekonomiyi siyasetten kısır döngülerden ayırarak şehrin dinamiklerini harekete geçirmemiz gerektiğinin kanaatindeyiz. Muş bakir bir il yatırıma müsait altıncı bölge olması hasletiyle de cazibesi olan kenttir” dedi.
Tüm ekonomiyle ilgili olan kurumlarla şehrin ticaretine hakim olan iş adamlarıyla irtibata geçeceklerini vurgulayan Üzel, “İş adamlarız var bunları Muş’a getirip hem kendilerinden faydalanmak hem de ticari kariyerleriyle bir sinerji oluşturmayı düşünüyoruz tabi bunları istişareyle ortak akılla yürüteceğiz. Bunun yanında memleketimizde huzurun barışın tesisi ve ekonomik refahın toplumun tüm katmanlarına ulaşması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Rabim bize bu yolda hakka ve hakkaniyet uygun hareket etmeyi daima helal haram kavramını gözetmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.