Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde Muş’ta çeşitli etkinliklerle anıldı.
Anma etkinlikleri, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasından sonra, saat 09.05’te Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada Muş Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (AFAD) yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar ve sivil otomobiller siren çaldı. İstiklal Marşı’nın ikinci kıtasından sonra bayraklar yarıya indirildi.
Anma etkinliği daha sonra öğretmenevi konferans salonunda devam etti. İMKB Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Anma töreninde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, Türk milletinin tarih boyunca büyük liderler yetiştirdiğini söyledi. Büyük liderler sayesinde adımızın altın harflerle yazıldığını dile getiren Vali Yavuz, "Sadece hakimiyet kurmadık, biz hakkı ve adaleti kurduk. Bugün de yapmaya çalıştığımız aslında tam da budur" dedi.
Adı konmamış dünya savaşının kapımızda olduğunu ve devam ettiğini ifade eden Yavuz, "Türkiye Cumhuriyeti devleti terörle terbiye edilmek isteniyor. Ama şunu herkes iyi bilsin ki bu milleti terbiye etmek mümkün değil. Ne dün terbiye edebildiler ne de bugün edebilecekler. İster PKK ister, FETÖ ister DHKP-C. Adı ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin ana kumanda masasında oturanlar aynı güçlerdir. Biz bu günleri 100 yıl önce de biliyorduk, bugün de kimlerin olduğunu biliyoruz. Herkes şunu aklına iyi koysun ki yedi düvel de bir araya gelse bu ülkeye zarar veremeyecek. Hangi hainlerle iş birliği yaparsanız yapın biz dimdik ayaktayız. Çünkü biz güçlü olanın değil haklı olanın kazanacağına inanan ve şahadete, gül bahçesine koşarcasına giden bir neslin evlatlarıyız. Bizi farklı kılan işte bu imanımızdır" diye konuştu.
Vali Yavuz’un konuşmasının ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Atatürk’ün sevdiği türkülerin söylenmesi ve resim sergisiyle anma töreni sona erdi.