Muş’ta AK Parti İl Başkanlığı Ekim Ayı Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.
Muş öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş İl Koordinatörü Ali İhsan Merdanoğlu, Belediye Başkan Vekili Aydın Özaslan, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, AK Parti ilçe başkanları ve AK Parti İl başkanlığı üyeleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, 1980 ihtilalına değinerek milletin zor zamanlar geçirdiğini, bugün ise Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şaha kalktığını söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, 15 Temmuz’da bir işgal girişiminin olduğunu Muş ilinin demokrasi için, sivil irade için büyük bir direnç sergilediğini belirtti. Muş’tan her kesimin demokrasi nöbetlerinde yer aldığını belirten Şimşek, “Bu halk, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ekibine sahip çıktılar, sivil iradeye sahip çıktılar, pahası ne olursa olsun meydanları terk etmediler ve Muş’un her tarafını yaklaşık 30 gün boyunca bayraklarla süsleyip şölen havasına çevirdiler. Şuna şahit oldum bazı insanlar simit, bazı insanlar evde hazırladıkları börekle, bazıları 2 adet çay ısmarlayarak güzel bir koordine içinde güzel bir oluşum yakalayarak demokrasi nöbetine sahip çıktı. AK Parti o kadar güzel bir sistem kurmuş ki hiçbir zaman ‘Durmak yok yola devam’ sloganıyla her aşamada proje üretmeye devam ediyor. AK Parti artık partiden ziyade organize olmuş büyük bir güç. Rabbim o gücü eksiltmesin inşallah” dedi.
Muş’ta 10 ay içerisinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi paylaşan Şimşek, “14 yıldır emek veren bütün kardeşlerime, bütün ağabeylerime, bütün eski arkadaşlarımıza, milletvekillerimize, il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza minnetimizi sunuyorum. Çok güzel şeyler yaptılar. Orman Genel Müdürlüğümüzce 14 yıl içinde sadece genel bütçeye tabi olarak 7 milyar TL yatırım yapıldı. Üniversitemiz yeni kurulan bir üniversite şu anda yaklaşık 10 bin öğrencimiz, yaklaşık 500 çalışanı Muş ilimize güzel bir hizmet sundu, iyi bir katılım sağladı. Bu sene ilave olarak Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu BESYO bölümü açıldı. Öğrenci yurtlarımız eksikti bu sene Gençlik ve Spor Bakanımız bin kişilik bir öğrenci yurdu daha programa aldılar. 400 kişilik daha bir kız yurdu ilave olarak açıldı. İnşallah o bin kişilik yurduda kısa sürede arsa sorunlarını çözüp temel atmamız nasip olur. Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ilimizde yeni kuruldu şu anda teşkilatlanıyor. Muş ilinde sevindirici bir durum. Muş’ta ortalama bir dersliğe 24 öğrenci düşüyor. İlimiz, Türkiye ortalamasının da daha altında olan bir durum. En azından daha rahat ortamda ders görüyor. Muş’ta ki bu oran Türkiye genel durumundan daha iyi durumda. Geçen dönemler içerisinde arkadaşlarımız sağ olsunlar çok ciddi bir derslik sayısıyla Muş’ta bizim milli eğitimimizi güçlendirdiler. Geçen hafta 20 bin sözleşmeli mülakatı yapıldı. 20 bin öğretmen alındı. Bu 20 bin öğretmenden 980 öğretmen Muş’a alındı. Temel eğitim olarak bu sene ilköğretimde merkez ilçede 9 okul yapımı 94 derslik, 1 adet kapalı spor salonu, Malazgirt ilçemizde 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu, Hasköy ilçesine bağlı Dağdibi Köyüne bir okul yapımı, Korkut ilçesine Oğulbalık Köyüne 8 derslikli bir okul, Bulanık ilçesinde 3 okul yapımı 12 derslik, Varto’da da bir adet kapalı spor salonu yapıldı. Ortaöğretimde ise bizim bu seneki katkımız merkezde Güzel Sanatlar Lisesi 16 derslikli 200 kişi kapasiteli pansiyon, Anadolu Lisesi 300 kişi kapasiteli pansiyonu, Yaygın İmam Hatip Lisesi 16 derslikli 300 kişi kapasiteli pansiyon, merkezde Anadolu Lisesi 32 derslik, Kız İmam Hatip Lisesi 24 derslikli 200 kişi kapasiteli, Bostankent Köyü Çok Programlı Lise 12 derslik, Meslek Lisesi 2 adet atölye binası, Hasköy Çok Programlı Lise 24 derslikli okul 200 kişi kapasiteli pansiyon, Korkut İmam Hatip Lisesi 16 derslikli okul, Bulanık Halk Eğitimi Merkezi 12 derslikli okul, Bulanık Meslek Teknik Anadolu Lisesi 24 derslikli, Malazgirt Anadolu Lisesi DAP kapsamında 32 derslikli 300 kişi kapasiteli pansiyon ve spor salonu, Malazgirt İmam Hatip Lisesi pansiyonu 300 kişi kapasiteli pansiyon, Malazgirt Anadolu Lisesi 32 derslikli 300 kişi kapasiteli pansiyon ve 16 daire lojman, Varto Anadolu Lisesi 16 derslik 300 kişi kapasiteli pansiyon ve spor salonu, bunlara ek olarak bunlar yapımı devam eden işler” şeklinde konuştu.
Program yapılan konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.