Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 2016-2017 eğitim öğretim yılı için öğretmen normu sayısının 7 bin 64, mevcut öğretmen sayısının 5 bin 266 olduğunu belirterek, bin 798 öğretmen ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, artı 15 bin öğretmen alımı yapılacağını duyurmasının kendileri için sevindirici bir durum olduğunu belirten Cevdet Arslan, bakanlığın planlamasıyla Muş’a iyi bir rakam verilmesi durumunda açığın kapanacağını söyledi. 2016-2017 eğitim öğretim yılına hazır durumda olduklarını belirten Cevdet Arslan, öğretmen ihtiyaçları için gerekli yazışmaların yapıldığını belirtti.
Norm kadro açığının görevlendirme ve ücretli öğretmenler yoluyla kapatılacağını belirten Arslan, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde öğretmen normumuz 7 bin 64, mevcut öğretmenimiz 5 bin 266. Dolayısıyla bin 798 öğretmen ihtiyacımız var. Bakanlığımızın bu planlamasında biz valimize, milletvekilimize, bakanlık yetkililerimize durumu arz ettim. Bu 15 bin sözleşmeli öğretmenlerden iyi bir rakam gelirse bu açığımız kapanacak. Bu çalışmalarımız sürerken boş kadroların bir kısmını diğer okullardan yani bir okulda dersini tam doldurmayan öğretmenleri, başka okula görevlendirmek suretiyle bir kısmını böyle tamamlayacağız, bir kısmını da ücretli öğretmenler görevlendirerek inşallah 19 Eylül’de okullarımızı eksiksiz olarak hizmete açacağız. Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, ‘artı 15 bin öğretmen daha alacağız’ dedi. O müjdeyle bizi de sevindirdi. Toplamda 30 bin öğretmen alınırsa bizim ilimize de inşallah ihtiyacımızı karşılayacak kadar öğretmen gelir ve öğretmen eksiğimizi gidermiş oluruz. Tabi ki bu öğretmen eksiklerimizi, normlarımızı gidermeye çalışırken diğer anlamda okul müdürlerimizle toplantı yaparak okullarımızı eğitim öğretime hazır hale getirmekteyiz. Gerek onarımlar olsun, gerek diğer fiziki alanlardaki eksikliklerimizi tamamlayarak 19 Eylül’de okullarımızı eksiksiz olarak açmayı planlamaktayız” dedi.
“FETÖ’den 90 öğretmen açığa alındı”
FETÖ soruşturması kapsamında il genelinde 90 öğretmenin bakanlık ve valilik tarafından açığa alındığını ifade eden Arslan, “İlimizde FETÖ terör örgütüyle ilgili yapılan soruşturmalarda 90 öğretmenimiz açığa alındı. Bir kısmı bakanlık tarafından, bir kısmı da bizim valiliğimizce açığa alındı. Bunlar içerisinde 57 öğretmenimiz meslekten men edildi, uzaklaştırıldı. Diğerleriyle de ilgili soruşturma devam etmektedir. Tabi bunlarda normlarımızda açık oluşturmaktadır. Bütün bu atılanlar, norm eksiklerimiz gelecek sözleşmeli öğretmenlerimizle tamamlanacaktır. Toplamda görevden 57 öğretmen alındığı için pek fazla etkisi olmayacak” ifadelerini kullandı.
Önceki yıllarda yatırıma alınan okulların 2016-2017 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmalara aralıksız devam edildiğini hatırlatan Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Okullarımızı eğitim öğretim yılında açmak için çalışmalarımız devam ederken, önceki yıllarda yatırım programına girmiş ancak yeni açılmak üzere olan okullarımız da var. Bu bağlamda özellikle Muş Güzel Sanatlar Lisemiz gerçekten kente renk katacaktır. 20 derslikli binası, yurtları, pansiyonları, 500 kişilik konser salonuyla güzel bir kompleksimiz olacak. İnşaatımız bitme aşamasında. Bu okulumuzu belki 10-15 gün gecikmeyle açacağız. Bu yıl hizmete alacağımız okullar arasında yer alıyor. Bunun yanında Hasköy İmam Hatip Lisemizi hizmete açtık, Korkut İmam Hatip Lisemizin inşaatı bitmek üzere, Yaygın İmam Hatip Lisemizin inşaatı bitmek üzere, Varto Anadolu Lisemizin inşaatı bitmek üzere, Malazgirt’te ki Anadolu Lisemizin inşaatı bitmek üzere ve Kız İmam Hatip Lisemizin inşaatı bitmek üzere. Yine Vahit Özmen İlkokulumuzun da inşaatı bitti. Bu eğitim öğretim yılı içerisinde hizmete açacağız. Bir taraftan yeni okullarımızın inşaatları yapılmakta, bir taraftan da tamirat, tadilatlar yapılmakta. Çocuklarımıza daha iyi fiziki ortamlar oluşturmaya çalışmaktayız. Eski binalarımızı yeniliyoruz, yeni güzel fiziki alanlar oluşturmaya çalışıyoruz.”