Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyonda, dilenciler araçlara binmemek için kendileri yerlere attı.
Zabıta ekipleri sabah saatlerince cadde ve sokaklarda dilencileri toplamak için çalışma başlattı. Şehrin çeşitli yerlerinde dilenen kadın ve çocuklara yönelik başlatılan operasyonda toplanan yaklaşık 25 dilenci, minibüse bindirilmek istenirken kendilerini yerlere atıp araçlara binmek istemediler. Ekiplerce toplanmaya çalışan dilenciler, Muş Belediyesi’nde görevli fotoğrafçıya ve gazetecilere saldırdı. Zabıta aracına bindirilen dilencilerin yapılan işlemlerin ardından şehir dışına çıkartılacağı bildirildi.
Muş Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Göçmen, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine dilencilerin toplandığını söyledi. Dilencilerin vatandaşları sömürdüğünü ifade eden Göçmen, “Biz Muş Belediyesi olarak dilencileri her gün topluyoruz. Kabahatler Kanununa göre bu dilenciler hakkında işlem yapıp, üzerlerinden çıkan paraları belediyeye kaydediyor ve bu dilencileri şehir dışına gönderiyoruz. Çevre illerden gelen dilenciler, belediye sınırları dışında kendilerine çadır kuruyorlar. Bununla ilgili olarak jandarma ve emniyetle işbirliği içerisinde kurulan çadırları kaldırıyoruz ve dilenenleri de toplayarak haklarında cezai işlem başlatıyoruz. Dilenciler üzerinde başlattığımız bu çalışmalarımız Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak devam edecektir. Esnaflarımız ve vatandaşlarımız rahatsız olmasınlar diye bu dilencileri toplayıp gerekli işlemleri yapmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.