Muş Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve Muş Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan Doğalgaz İç Tesisatı Cihaz Montajcısı Meslek Edindirme Kursu devam ediyor.
Belediye Başkanı Feyat Asya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile Doğalgaz İç Tesisatı Cihaz Montajcısı Meslek Edindirme Kursunu ziyaret etti. Kurs ile ilgili bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, her gün iki grup halinde ve iki usta öğretici nezaretinde eğitim verildiğini belirterek, kursun 16 Mayıs tarihinde tamamlanacağını, kurs sonunda kursiyerlere MEB onaylı sertifika verileceğini söyledi.
İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan da, “2016 yılında belediye başkanlığımızla yaptığımız protokol neticesinde Muş’un gerçekten ihtiyacı olan ve ileride istihdama fayda vereceğini düşündüğümüz doğalgaz kursunu açtık. Kısmet olursa 16 Mayıs tarihinde bitecek. Bittikten sonra Muş’un eğer böyle bir ihtiyacı olursa herhangi bir kurumumuzdan bize böyle bir talepte bulunulursa, biz İŞKUR olarak bu mesleğe tekrar destek vereceğiz. 50 kişi ile başladığımız kursu 48 kişiyle bitiriyoruz. Toplamda 64 günümüz ve 384 saat kursumuz devam etti. Bu kurs için 82 bin 320 lira İŞKUR olarak ödeme yapacağız. Eğer Muş’a katkı sağlayabileceksek mesleğin ismi ne olursa olsun, istihdama katkı verebileceksek, talep hangi resmi kurumumuzdan gelirse gelsin biz İŞKUR olarak buna hazırız. Çünkü biz bir eve aş göndermek istiyoruz. Çünkü o bir eve giden aşla birlikte başka beş eve daha aş gitsin istiyoruz. Yani talebimiz istihdamı artırmak, işsiz gezen insanlarımızı oradan kurtarmak ve bir iş sahibi yapmaktır. Bu nedenle bize ne düşerse biz hazırız, hepinize hayırlı olsun diyoruz ve bundan sonraki taleplerinizde biz hep yine yanınızda olacağız” dedi.
Belediye Başkanı Feyat Asya ise, gençlerin istihdamını sağlayan mesleki kursları önemsediklerini belirterek, bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti. Kamu kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Asya, “Göreve geldiğim ilk günden beri her platformda şunu söyledim. ‘Ortak akıl, birlikte yönetim’ ile ideal bir şehir inşa edeceğiz. Bugüne kadar bu sloganımızla çalışmalarımızı yürüttük. Yerel yöneticiler olarak biz bunu sağlamak zorundaydık. İŞKUR Müdürümüze, milli eğitim yetkililerine teşekkür ediyorum. Özellikle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü bu konudaki iş ve işlemleri kendine dert ediniyor. Bu anlayışından dolayı memnuniyetimizi dile getiriyoruz. Belediye, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bir paydada buluştuk ve 50 insanımıza çok acil olan bir meslek kazandırdık. Çünkü doğalgaz ilimize yeni geldi ve bu meslekte sertifikalı insanların olması gerekmektedir. İnşallah buradan birçoğunuzun kazançlı çıkacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Muş’a doğalgaz getirilmesi konusunda ciddi çalışmaları olduğunu hatırlatan Başkan Asya, “Kentin birçok bölgesinde doğalgaz ana hat döşemeleri tamamlandı. Önümüzdeki süreçte döşeme hattının tamamlanması ile evlere ve iş yerlerine yapılacak olan bağlantılarda bu kurstan faydalananlara ihtiyaç duyulacak” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Asya ve beraberindekiler, bir süre kursiyerlerin uygulama eğitimlerini takip ederek tatlı ikramı yapıldı.