MUŞ (İHA) – Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, son 10 yılda yapılan eğitim yatırımlarının cumhuriyet tarihindekilere denk olduğunu belirterek, şu anda 400 dersliğin inşaat çalışmasının devam ettiğini ve derslik başına öğrenci sayısının 26’ya düştüğünü söyledi.
Merkezde yeni temeli atılan ve inşaat çalışması devam eden okullarda incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaz tatilinde okulların tüm eksikliklerinin tamamlanacağını ve yeni dersliklerle eğitim öğretime başlayacaklarını belirtti. Son 10 yılda yapılan eğitim yatırımlarını değerlendiren Arslan, “Çocuklarımızın en iyi şartlarda okuması için tabi ki binaların düzgün yapılması gerekir. Son 10 yılda özelikle Muş’ta derslik başına öğrenci sayımız 26’ya düştü, bu önemli bir kazanımdır. Şu anda Muş’taki dersliklerin 4’te 3’ne yakını yenilendi ama yine de eksikliklerimiz var, ihtiyaçlarımız var. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şartlarda, en iyi fiziki ortamlarda eğitim görmesi için devletimizin imkanları seferber edilmiştir” dedi.
“15 bine yakın çocuğumuz pansiyonlarımızda barınıyor”
400 dersliğin inşaat çalışmasının yanında pansiyon ve spor salonlarının da yapımına devam edildiğini kaydeden Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tabi ki şu anda Muş’ta 400’e yakın dersliğimizin inşaatı devam ediyor; bunun yanında pansiyonlarımız, spor salonlarımızda da inşaatlarımız devam ediyor. Muş genelinde 15 bine yakın çocuğumuz pansiyonlarımızda barınmaktadırlar. Bunun yanında bir o kadarda öğrencimiz taşımalı eğitim yapmaktadır. Çocuklarımızın okuması için her türlü imkanlar seferber edilmiştir. Herhangi bir maddi imkansızlık veya değişik sebeplerle ‘ben okuyamıyorum’ diyen bir öğrencimiz olmayacaktır, çünkü her türlü imkan vardır. İsteyen öğrencimiz pansiyonlarda barındırılmakta, taşımalı eğitim yapılmakta, yani her türlü imkanlar seferber edilmiştir.”
Dersliklerde eğitim gören öğrenci sayısında ciddi bir düşüşün yaşandığının altını çizen Arslan, “Muş eğitiminde biz son yıllarda yakaladığımız akademik başarı, aynı zamanda fiziki ortamlarda da iyileştirmeler görülmektedir. Geçen hafta Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz Muş’a geldiğinde ifade ettiler, son on yıllarda Muş’a yapılan yatırımlar cumhuriyet tarihine denk gelmektedir” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat ve Emlaktan Sorumlu Şube Müdürü Suat Çetin ise, “Yaz aylarında ilimizdeki bütün okulların eksikliklerini tamamlamak üzere inşaatlarını geziyoruz, takip ediyoruz, gerekli çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.