Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok araç yolda kalırken, hayvan sahipleri ise zor anlar yaşadı.
Kentte etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle kar yağışının etkili olduğu Kazana rampasında çok sayıda araç mahsur kaldı. Aniden bastıran kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, ilerlemeyince Karayolları 113. Şube Şefliği ekiplerini arayarak yardım istedi. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu bölgede ekipler tarafından yapılan yol açma çalışmasının ardından trafik normale döndü.
Kar yağışından dolayı güçlükle ilerleyebildiğini belirten araç sürücüsü Turgut Gök, sürücülerin yola zincirsiz çıkmamaları gerektiğini söyledi. Yolların açılmasını beklediklerini ifade eden araç sürücüsü Gök, “Kar yağışı sabah saat 09.00’da başladı. Karayolları ekipleri yolların açıldığını söyleyince biz de yola çıktık. Yolumuzun en zorlu kısmı burası. İnşallah burayı da selametle atlatacağız. Yaklaşık 1-2 saat kar yağışının durmasını bekledik, çünkü kar yağışı hala devam ediyor. İş makinelerinin yolları açmaya başladığını duyunca biz de yola çıktık. Ama sürücülerin muhakkak zincir takması gerekiyor. Zincir olmadığı takdirde çok sıkıntı olabiliyor. Kar aniden hiç kimsenin beklemediği bir zamanda bastırdı, çok çok dikkat edilmesi gerekiyor. Ahlat tarafından gitmeye çalıştım, ama orada da yolda kalan araçlar varmış. Daha sonra burası karayollarınca açılınca buradan geçtik” dedi.
Hayvan sahipleri hazırlıksız yakalandı
Öte yandan, Korkut ilçesine bağlı Dereiçi köyünde de hayvan sahipleri kar yağışından dolayı zor anlar yaşandı. Kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını söyleyen hayvan sahibi Şirin Sönmez, “Bizim memlekete kar bu sene erken yağdı. Tarih 1 Kasım, ama hazırlıksız yakalandık. Memleketimizde kış şartları zor koşullarda. Kış aylarında 5-6 ay karın altında yaşıyoruz. Bu şekilde hayatımızı devam ettiriyoruz. Şu anda hayvanlara saman hazırlıyoruz. Bu hayvanları 5-6 ay boyunca yemle besliyoruz” şeklinde konuştu.