Muş İl Genel Meclisi, 2016 yılı yatırım programı kapsamında merkez, Bulanık, Hasköy, Korkut, Varto ve Malazgirt ilçelerinde tespit ettikleri 6 köyün çevre düzenlemesi ve yollarına parke taşı döşemesine oy birliği ile onay verdi.
Muş İl Genel Meclisi, mayıs ayı 5’inci toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 9 gündem maddesi görüştü. Açılış, yoklama ve önceki toplantıda alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile toplantı devam etti. Toplantıda, Muş Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü’nün 14.04.2016 tarih ve 2051 sayılı yazıları ile uygun görülen, İl Özel İdaresi 2016 yılı yatırım programı kapsamında bulunan köylerde çevre düzenleme, parke döşeme işlerinin yapılabilmesi için merkez ve ilçeler itibariyle bu konuma uygun köylerin tespit edilip bu konuyla ilgili meclisi bilgilendirmek için Çevre ve Sağlık ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İhtisas komisyonlarınca hazırlanan raporun okunarak, yeniden görüşülmesi gündeme geldi.
Gündem maddesi üzerine hazırlanan komisyon raporunu Başkan Vekili Müşerref Dağ okudu. Raporu açıklayan Dağ, “İl Özel İdaresi 2016 yılı yatırım programı kapsamında bulunan köylerde çevre düzenleme parke döşeme işlerinin yapılabilmesi için merkez ve ilçeler itibariyle bu konuma uygun köylerin tespit ile ilgili komisyonumuzca yapılan araştırmalar ve incelemeler neticesinde Muş merkez Aligedik köyü, Bulanık ilçesi Kırguze köyü, Hasköy ilçesi Gökyazı köyü, Korkut ilçesi Karakale köyü, Varto ilçesi Leylek köyü ile Malazgirt ilçesi Çayırdere köylerinde çevre düzenleme ve parke döşeme işlerinin yapılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.
Komisyon raporunu oylamaya sunan Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, köylerde çevre düzenlemesi ve parke taşı yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Rapor, AK Parti ve DBP’li meclis üyeleri tarafından oy birliği ile onaylandı.