Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; okul kantinleri, yemekhaneler ve okul çevresinde gıda satışı yapan iş yerlerini denetledi.
Okulların açılmasıyla birlikte faaliyete geçen okul kantinleri, Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından sıkı denetimden geçti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bulunan kantin, yemekhaneler, okul çevresinde gıda satışı yapan işletmeler ile toplu tüketim işletmeleri asgari teknik ve hijyenik açıdan denetime tabi tutuluyor.
Okul kantinlerinin denetiminin, ’okul kantinlerine dair özel hijyen kuralları yönetmeliği’ kapsamında denetlendiğini ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenilir gıdaya ulaşım konusunda bilinçlenmesi ve öğrencilerin sağlıklı beslenmesini sağlamak için denetimlerimiz yıl içerisinde sıklıkla devam edecektir. Bilindiği üzere öğrencilerimiz günlük besin ihtiyaçlarını çoğunlukla kantinlerden karşılamaktadırlar" dedi.
İl müdürlüğünde görevli gıda kontrolörlerince il merkezinde 45 okul kantinine denetim yapıldığını belirten Çolakoğlu, okul kantinlerine yönelik denetimlerin yıl içerisinde etkin olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.