Muş Milli Eğitim Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları ve YGS ile LYS sınavları değerlendirme toplantısı düzenledi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan başkanlık etti. 2016- 2017 eğitim öğretim yılının daha verimli geçmesi ve okullardaki eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Cevdet Arslan, çok ciddi yatırımların yapıldığını söyledi. 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini lanetleyen Arslan, “15 Temmuz 2016’da ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Ülkemizin bu tür hain örgütlerin tuzaklarından korunmasını Allah’tan temenni ederim. 15 Temmuz 2016 olayında da görüldüğü gibi ülkemiz üzerinde hain planlar yapılmakta olup biz eğitimciler bu planların karşısında daha uyanık olup milletimize olan görevimizi layıkıyla yerine getirip gençlerimizi, çocuklarımızı ve öğrencilerimize sahip çıkmamız gerektiği görülmektedir” dedi.
Okul müdürlerinin öğretmen ve personellerine milli eğitim amaçları doğrultusunda uyarılarda bulunmasını isteyen Arslan, “Okullarda hizmet ve mal alımlarında şeffaf hareket edilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemelidir. 2016-2017 eğitim öğretim yılı için okulların temizlik, bakım ve onarım gibi işlerinin okul açılmadan bitirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Arslan’dan sonra Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Çetin ise, “Motivasyonu ve Başarıyı Arttırma Projesi” ile ilgili sunumunu yaparak bilgilendirmelerde bulundu.