Türkiye’nin en fazla satılan kitapları arasında yer alan ‘Aşkın Gözyaşları’ yazarı ve Mevlana aşığı Sinan Yağmur, Muş’a gelerek ‘imza etkinliği’ düzenledi.
Sürekli kitap fuarları açarak edebiyat ve kültür etkinliklerine imza atan AY-KA Kitap ve Kırtasiye sahipleri Akın ve Ferhat Uslu, bu defa ‘Aşkın Gözyaşları’ yazarı ve Mevlana aşığı Sinan Yağmur’u okuyucularıyla buluşturdu. Kitap evinin üç katını gezerek ziyaret eden konuşmacı -yazar Sinan Yağmur, okuyucularıyla bir araya gelerek imza etkinliği düzenledi. Okuyucuların yoğun ilgisi ile karşılanan Yağmur, tüm yazar ve sanatçıları Muş’a davet etti. Eylül ayında çıkacak olan yeni romanın galasını Muş’ta yapma sözü veren Yağmur, Muş’ta ilk defa bir romanın galasını yapma heyecanı içerisinde olduğunu söyledi. Muş’a dördüncü gelişi olduğunu ve Muş’u çok sevdiğini ifade eden Yağmur, “İsmi türkülere destan olan insanı ülkemize ve dünyaya mastan olan Muş’umuzda ‘burası Muş’tur, yaşayanı insanı hoştur’ sözü ile birlikte destur edip Muş’umuza geldik. Benim Muş’a dördüncü gelişim. Muş’ta edebiyatçıya, sanatçıya, kültür insanlarına çok aşırı bir sevdalı bir şekilde teveccüh var. Muş’umuz her geldiğimde beni şaşırtıyor. Bir şehir bu kadar güzellikle ve hızla gelişemez, nasıl oldu da bunu başardılar merak ediyorum ve tebrik ediyorum” dedi.
Asıl meselenin insanların kalplerine dokunmak olduğunun altını çizen Yağmur, “Kültür ve sanat açısından da Muş’u bilmeyenler sanki Muş’ta hiçbir etkinlik yapılmaz veya Muş küçük bir şehirmiş gibi düşünülen ancak Muş’a her gelen inanın benim gibi şaşıracaktır. Buradaki okuma oranının buradaki öğrencilerin ve insanların kitaba, kültüre, sinemaya, tiyatroya gösterdiği ilginin teveccühü beni hem memnun etmiştir hem de diğer şehirlerimizde de böylesine güzel bir etkinlik olmasının hasretini çektirmiştir. Ben buradan bütün edebiyatçı arkadaşlarım ve kardeşlerim yazar, sanatçı, kültür ve sanatın içinde olan ressamı müzisyenine yani hepsine seslenmek istiyorum; bizler kitaplarımızda değindiğimiz erdeme ve insanca yaşamaya çok güzel bir şekilde kalem olarak değindik ama kalplere dokunamadık. Dokunamadığımız için buraları ihmal ettik. Küçümsedik, gelmedik. Ancak Muş’un ve bu bölgedeki bütün insanlarımızın öyle bir kucaklayışı öyle gözlerinde bir pırıltı var ki buraya gelenler daha önce gelmediklerine pişman olacaklardır. Mesele kitaplarımızla, bestelerimizle şiirlerimizle insanlara bir şeyler vermeye çalışmak değil. Mesele o kucaklamaya çalıştığınız insanları gelip evlerinde, okullarında, Muş’ta, Malazgirt’te ve Korkut’ta onların yüreklerine dokunabilmektir. Bizler bu bölgelere gönül seferberliği yapamadık. Oysa gönlün güneşleri hep buradaydı, gönlümüzü aydınlatmakta yine buradan kaynaklanacaktır. Muş her şeyi ile huzuruyla, sevgisiyle, şehrin dokusuyla, tarihiyle ve insanıyla gerçekten hoşluğu hak eden ve tebriki hak eden bir şehrimiz” şeklinde konuştu.
Muş ziyaretlerini hiçbir zaman günü birlik yapmadığını ve en az 3-5 gün kaldığını söyleyen Yağmur, “Ben Muş’a gelirken sanki kendi memleketime gelmiş gibi bir ferahlık içerisindeyim ve hiçbir zaman Muş’u günü birlik bir program yapmadım. Her gelişimde en az üç gün kaldım. Çünkü Muş’a bir günde doyamazsınız. Muş’un güzelliğine üç gün beş gün yetmez. Mayıs ayında hele gelirseniz laleleri açılmışsa o güzelliğin dünyada sadece burada olduğunu görürsünüz. O anlamda Muş halkına Muş’taki tüm edebiyat severlerine, gönül severlerine Valimize, Belediye Başkanımıza, Muş’a gönüllünü veren bütün insanlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Muş’ta ilk defa bir romanın galasının yapılacağını ve bunun kendisi olacağını vurgulayan Yağmur, “Edebiyatçı, sanatçı kardeşlerimizin Muş’ta ki etkinliklere katılmaları hususunda onları teşvik etmek için benim de üzerime ne düşerse yapacağıma dair az önce AY KA‘da ki okurlarımıza bir müjdeyi verdim. O müjde şudur; kısmet olursa Eylül ayının sonunda Ekim gibi yeni romanım çıkacak. Yeni romanımın ilk imzasını, galasını Muş’ta yapacağım. Yani Muş’ta ilk defa bir kitabın galası olacak ve kısmet olursa o gün en az 7 yazarla gelerek Muş’ta minik bir kitap fuarı yapacağız. Muş’tan yeni yazarların çıkması, şaiirleri keşfetmek için onların kitaba, sanata dair eserler üretmesi için onlara bir kapı açacağız. Muş’un içinden de bir delikanlımız veya kızımız bir yazar olarak ismini Türkiye’ye ve dünyaya duyururşa bu da bizim gururumuz olacaktır. Muş’u seviyoruz Muş’ta bizi seviyor. Hepsinin yüreklerinden öpüyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan imza etkinliğinin ardından okuyucularıyla fotoğraf çektiren Yağmur, gençlik merkezinde ve daha sonra ise Korkut ilçesinde çeşitli programlara katılcağını söyledi.