Muş Valiliği ve Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce, koruma ve bakım altında bulunan çocuklar ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı Türkiye birincileri onuruna iftar programı düzenlendi.
Düzenlenen iftar programa Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, koruma evlerindeki çocuklar ve TEOG birincileri Ezgi Beytaş, Zeynep Er, Bahar Erbey, Ali Kemal Sipahi ve aileler katıldı. Burada bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, devletin koruma ve bakım altında bulunan çocuklara gözü gibi baktığını ve maddi imkanları sınırsız hizmet için kullandığını söyledi.
Daha sonra bir konuşma yapan Muş Valisi Seddar Yavuz da, “Sevgili yavrularımızla istedik ki iftarı hep birlikte açalım ve bu ara bir başka farklılıklar yapalım. İlimizi TEOG’da çok iyi bir şekilde temsil etmiş 4 tane kardeşimizi de aileleriyle birlikte bir araya getirelim. Hep beraber bu rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan’da iftarımızı birlikte açalım ve dualarda buluşalım” dedi.
Vali Seddar Yavuz, daha sonra konuşma yapmaları için TEOG birincilerine söz hakkı verdi. Burada konuşan Türkiye TEOG birincilerinden Ezgi Beytaş, zor şartlar altında okuduğunu ve buna rağmen yapacağına inandığını söyledi.
Zeynep Er de, her şeyin en iyi şekilde yapıldığı zaman başarılı olunabileceğini kaydetti. Bahar Erbey ise, öğrenci arkadaşlarına seslenerek dersleri dinleyip, sosyallikten kopmayarak arkadaşlarıyla zaman geçirerek başaracaklarına inandığını ifade etti.
Son olarak konuşan Ali Kemal Sipahi ise, her başarı için öncelikle bir hedef belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Program yapılan konuşmaların ardından edilen dualarla sona erdi.