Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, Halep’te sivillerin üzerine bomba yağdıran Esed rejimini ve destekçisi Rusya ile İran’ı kınadı.
Üniversite önünde toplanan öğrenciler, Suriye bayraklarını dalgalandırarak Halep’te sivillerin, hastanelerin üzerine bomba yağdıran Esed rejimini ve destekçisi Rusya ve İran’ı tepki gösterdi. Suriyelilerin yanında olduklarını belirten öğrenciler, “İslami hareket Engellenemez!”, “Suriye halkı yalnız değildir!”, “Katil İran!” ve “Katil Rusya!” sloganları attılar. Tekbirler getiren üniversite öğrencileri daha sonra basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan öğrencilerden Oktay Savaş, “Tüm zorluklara, tüm baskılara, yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen kararlı bir şekilde süren Suriye kıyamı özellikle Halep’te zor günler geçiriyor. Ama Allah’ın izniyle bu zorluklar aşılacaktır. Zulüm ve gaddarlığı kelimelerle izah edilemeyecek vahşi bir yönetime, yani Esed diktatörünün liderliğindeki Baas rejimine karşı, Suriye’deki halk tarafından 15 Mart 2011’de Derea’da başlatılan direniş, 6. yılına girdi. Ancak bu direniş, Suriye de sadece nizamla mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda bütün yerli ve küresel şer odaklarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Suriye’de izzeti zillete tercih edip kıyama kalkan halk, kıyamın başladığı günden beri çok zor ve kısıtlı imkânlarla mücadelesine devam ediyor” dedi.
4 gündür Rusya ve işbirlikçileri tarafından havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalanan Halep şehrinin, bütün zorluklara rağmen direnmeye devam etmekte olduğunun ifade eden Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Rusya’nın bütün dünyanın gözü önünde Halep’te gerçekleştirdiği bu insanlık dışı kıyım ve katliama ne yazık ki bütün insanlık büyük oranda dilsiz ve sağırdır. Dün Suriye’ye iyice yerleştikten sonra bir anda tüm dünyada ‘Suriye’den çekiliyor’ algısı oluşturmaya çalışan emperyalist Rusya’nın bu adımının, taktik bir çekilmeden ibaret olduğunu biliyorduk. Nitekim son günlerde kanlı elleri, ölüm ve vahşet saçan hava bombardımanıyla Halep’in üzerine yeniden üşüşmesi, bu kısmi çekilmenin sadece bir göz bayama taktiğinden ibaret olduğu anlaşılmıştır. Emperyalist Rusya neden Esed ve İran çaresiz kalınca milyon dolarları göze alarak havadan imdatlarına yetişiyor? Ve neden Halep? Çünkü Halep şu anda Suriye’de, İslami direnişin kalesi konumundadır. Esed ve hain İran, yetersiz kaldığı her durumda, emperyalist Rusya yine imdatlarına yetişmiş ve stratejik Türkmen Dağı bölgesini ele geçirerek Halep’te direnişi boğmayı yeğlemişti. Ama Allah’a şükür İslami direniş güçlerinin gücünü öncelikle imanından alan kararlı duruşuyla bunu başaramamıştı. Ve aynı Rusya bugün yine sahnede. Yine Halep’te ve bu kez açıktan açığa kadın-çocuk, genç-yaşlı, sivil-silahlı hiçbir unsur arasında ayrım gözetmediğini ortaya koymaktadır. En son bir hastaneyi vurarak içerideki doktorların ve hastaların başına yıktı. Vahşet çetesinin önde gideni Rusya bu katliamında, Halep’te kalan tek çocuk doktoru Muhammed’i de şehit etti. İslam tarihinde ilk kez Halep’te Cuma kılınamadı.”
“Evet, Halep yanıyor hem de tüm dünyanın gözü önünde” diye ifade edilen Savaş, “Cenevre’de sözde barış maskesi takanlar ve masada Esed’li geçişi dayatmaya çalışan ahlaksız, ikiyüzlü ve vicdansız küresel sorun çözücülerden merhamet bekleyen yok! Zalimler, katiller, ikiyüzlüler eninde sonunda yenilecektir. Elbette bir gün Esed despotu da tarihin lanetli çöplüğündeki yerini alacaktır. Esed ve avenesi İran, HizbulEsed, Rusya ve bilumum yalakaları, bugün olmasa bile yarın ukbada mutlaka hesap vereceklerdir ve güzel akıbet elbette her koşulda hakkı ve adaleti ayakta tutmaya azmeden şehitlerinin; rabbe, insanlığa ve eşyaya karşı sorumluluk bilincini kuşanan muttakilerin olacaktır. Ey aziz Halep halkı, alçakça ve şerefsizce bombardımanlara ve dünyanın ikiyüzlü tutumuna rağmen şehadet kefenini kuşanarak mevzii terk etmeyen onurlu halk ve siz ey kararlılıkları, fedakarlıkları ve adanmışlıklarıyla göz dolduran Allah yolunun adanmış erleri; müsterih olun, sabır edin ey Halep halkı; Allah’a ant olsun ki cennet sizi bekliyor. Ve düşmanlarınızı cehennem! Selam olsun; Halep’e, Şam’a, Dera’ya, Hama’ya ve İdlib’e. Selam olsun izzetiyle direnip cennete talip olan Bilad-ı Şam’ın yiğitlerine” şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasından sonra öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.