Kızılay Muş Kan Bağışı Merkezi, ‘Sağlık Günleri’ kapsamında Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencilerinden kan toplamadı.
Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, kampüs alanına getirilen Kızılay otobüsünde kan bağışında bulundu. Muş Alparslan Üniversitesi’nde düzenli olarak kan topladıklarını belirten Muş Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, “Bilindiği üzere kan bağışı insanların eğitim seviyesiyle artmakta. Eğitim seviyesi artıkça insanların kan bağışına olan ilgileri de artmaktadır. Bu bağlamda biz de üniversitede belli periyotlarda kan alıyoruz. Geçen hafta 3 gün boyunca Muş Alparslan Üniversitesi’nde bir çadır etkinliğimiz olmuştu. Çadır etkinliğinde günde ortalama 40 ünite kan almıştık. Aslında Muş Alparslan Üniversitesi’nden beklentilerimiz çok daha fazla. Bu hafta sağlık etkinlikleri var. Bu etkinlik kapsamında kan bağışı otobüsümüzde bugün sabahtan akşama kadar bir organizasyon yapıyoruz. Bu organizasyonda şu ana kadar saat 13.00 itibariyle yaklaşık 25 kişi kan verdi. Bugün de yaklaşık olarak gün boyunca 40 kişinin kan vermesini bekliyoruz” dedi.
“MUŞ HALKINI KAN VERMEYE DAVET EDİYORUZ”
Muş olarak kan bağışı hedefine ulaşamadıklarını ifade eden Şeker, “2016 yılının ilk 4 ayında biz Kızılay olarak Türkiye’nin her tarafında onlarca, yüzlerce hatta binlerce ekip planlaması yaptık. Bu ekiplerde Muş olarak kan bağış hedefine ulaşamayan birkaç merkezden bir tanesidir. İlk 4 ayda hedefimizin 260 ünite daha eksik kan aldık. Muş olarak da bu açığı kapatabileceğimize inanıyoruz. Bütün Muş halkını kan bağışı noktasında daha duyarlı olmaya, daha fazla kan vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.