Muş Valisi Seddar Yavuz, Hasköy ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kurulması planlanan Çocuk Destek Merkezi ve eğitim yatırımları için tahsis edilen arsalarda incelemelerde bulundu.
Hasköy Kaymakamlığı önünde Kaymakam Hüseyin Göktürk, Belediye Başkanı Mürsel Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel ve kurum amirleri tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz’a, İl Defterdarı Mustafa Yumuşak, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Devlet Su İşleri Müdürü Mehmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy ve Tapu Müdürü Hediyetullah Şeker eşlik etti. Kaymakamlıkta küçük bir toplantı düzenleyen Vali Yavuz, buradan Sayanlar Mahallesi’nde tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak, yapılması planlanan Çocuk Destek Merkezi hakkında Kaymakam Hüseyin Göktürk ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy’dan bilgi aldı. Ardından Sunay Mahallesi’ndeki bir diğer arsayı inceleyen Vali Yavuz, yatırımların bir an önce başlatılması için talimat verdi.
Burada İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, Hasköy’ün hizmet ve yatırımlara oldukça ihtiyaç duyulan bir ilçe olduğunu söyledi. Hasköy’ün kendileri için değerli bir ilçe olduğunu ve her daim ilçenin eksikliklerini gidermek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Vali Yavuz, “Bu bağlamda burada birkaç devlet yatırımımızı gerçekleştireceğiz, bunlardan biri devlet hastanesi yatırımı. Bu yatırımın yerle ilgili konsensüs sağlanması noktasında biraz gecikme oldu. Dolayısıyla her halükarda bu devlet hastanesini ilçemize kazandıracağız. İkinci konumuzda buraya çok programlı bir lise yapacağız. Üniversitemiz ile bir görüşmemiz var. Buraya üniversitenin ilgili bir bölümünü getirmeyi planlıyoruz. Gerek rektörümüz, gerek vekilimiz, gerek Hasköy Belediye Başkanımızla bu konu hakkında yoğun bir mesai içerisindeyiz. Bunun dışında özellikle çocuk evleri noktasında bir bölge çocuk evi kurmak istiyoruz. Bununla ilgili şu anda projelerimiz hazır. Hasköy’deki en büyük sorunlarımızdan bir tanesi hazine arazilerinin işgali konusudur. Dolayısıyla da işgalli hazine arazileri vesilesiyle de kamu yatırımlarımızda istediğimiz süratle gidemiyoruz. Bu zaman zaman da haksız bir takım eleştirilere neden oluyor. ‘Yeterince hizmet yapılmıyor veya geç hizmet yapılıyor’ gibi. Bunun aslında sebeplerinden bir tanesi ilçenin hazine arazileri üzerine kurulmuş olması ve bununda bir takım getirmiş olduğu sıkıntılar var. Bunları da aşmaya çalışıyoruz. Maliye Bakanlığı’yla da bu konuyla ilgili görüşmelerimiz var. Bunu da kısa sürede aşmayı planlıyoruz. Özellikle bir gençlik merkezi ve kapalı spor salonuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ümit ediyorum ki bunu da bu yıl içerisinde yapabileceğimizi düşünüyorum. Sayın Bakanımız ve müsteşarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki süreç içerisinde daha iyi duruma geleceğiz” dedi.
Dağdibi köyü içinde 12 derslikli okul müjdesi veren Vali Yavuz, “12 derslikli bir ilköğretim okulu yapacağız. İlkokul ve ortaokulu içinde barındıran bir yapı yapacağız. Ayrıca Dağdibi köyümüzün yolunu da yapıyoruz. Onunla da ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İl Özel İdaresi aracılığıyla yapmış olduğumuz hizmetler şu anda devam ediyor. Yollarımız, asfalt çalışmalarımız, içme suyu gibi çalışmalarımız devam ediyor. Sezonun ömrü biraz daha artık kısaldı, sona eriyor. Dolayısıyla 1,5 ay gibi bir süremiz var. Bu süreyi en iyi şekilde kullanıp vatandaşlarımızın hizmetlerini, yatırımlarını kışa girmeden bitirmek istiyoruz, bir kısmına da başlamak istiyoruz elbette. Bu vesileyle Hasköylü kardeşlerimize sevgilerimizi özellikle iletmek istiyorum. Hasköy bizim için vazgeçilmez, kıymetli ve değerli insanlarımızın yaşadığı, her daim yanımızda olan bir ilçemiz. Biz de onların her daim yanında olmaya özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
Kamu malını işgal edenlere karşı hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizen Vali Yavuz, “Arazi işgali kamu hakkıdır. Kul hakkını çok işliyoruz. Kul hakkı kıymetli ve önemlidir. Kamu hakkıyla nasıl helalleşeceksiniz? Kul hakkıyla helalleşme imkanı var ama kamu hakkıyla helalleşme imkanı yok. Çünkü bütün milletin hakkına tecavüz ediyorsunuz. Gelip bir yere konmak suretiyle bir sürü insanın hakkına konuyorsunuz. Dolayısıyla bunun helalleşme imkanı yok. O bakımdan da vatandaşlarımıza açık, seçik söylemek istediğimiz şey şu; lütfen kamu hakkına saygılı olalım. Bunun bir hal, çaresi yok. Talimat verdim bundan böyle yapılan işgallerle ilgili süratle işlem yapılacak. Bu konuda herhangi bir şekilde müsamaha göstermemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.
Vali Yavuz, buradaki incelemelerin ardından Hasköy Belediyesi’ne geçerek incelemeler hakkında değerlendirmelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.