Muş Valisi Seddar Yavuz, Hasköy ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.
Muş Valisi Seddar Yavuz, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Hasköy ilçesinde Belediye Başkanı Mürsel Özen tarafından karşılandı. 2015 yılında Hasköy Belediyesi tarafından yapılan yatırımları inceleyen Vali Yavuz, Belediye Başkanı Mürsel Özen’den brifing aldı. Dere ıslah çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Yavuz, ıslah çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Vali Yavuz, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinden yapılacak olan Çocuk Destek Merkezi’nin (ÇODEM) yatırım arsasını da yerinde gördü.
Vali Yavuz’un yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mürsel Özen, bu tür ziyaretlerin iş akışlarını hızlandırdığını söyledi. İlçe genelinde yatırım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Özen, “Öncelikle Sayın Valimiz Seddar Yavuz’un ilçemizi ziyareti bizleri son derece mutlu etmiştir. Kendisiyle beraber buradaki yatırım alanlarını dolaştık ve yapılan çalışmalardan gayet memnun kaldı. Dere ıslah projesinin yarım kalan çalışmaları da ilerleyen günlerde devam edecek” dedi.
“220 BİN METREKARE KİLİTLİ PARKE TAŞI VE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI YAPTIK”
İlçe merkezindeki yollara 220 bin metrekare kilitli parke taşı ile sıcak asfalt çalışması yapıldığını kaydeden Başkan Özen, “Valimizle birlikte yollarımızı gezdik, kendileri de yapılan çalışmalardan memnun kaldı. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizde yol yapım çalışmalarına ağırlık verdik. İlçemiz genelinde 70 kilometreye yakın cadde ve sokakların 60 kilometresinin tamamında stabilize çalışması, 10 kilometresi ham yol olmak üzere toplam 220 bin metrekare kilitli parke taşı ve sıcak asfalt çalışması yürüttük. ilçemizin başlıca sorunları arasında yer alan yol ve refüj sorunlarını ortadan kaldırmayı kendimize ilke edindik. Yine 2014 yılı içerisinde 46 kilometre kanalizasyon çalışması ve 2015 yılında ise 7,5 kilometre bağlantı kanalizasyonları yapıldı. Belediyemize bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından okul çevreleri, mahalle araları, cadde ve kaldırımlar ile yollarımızı yeniledik. Bununla yetinmeyeceğiz tabi ki. İlçemiz yatırımı gerçekten hak eden bir kitleye sahip. Vatandaşlarımıza ne kadar hizmet etsek azdır. Yol yapım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Öte yandan çevre düzenlemesi ve peyzaj alanı çalışmalarımızı da hızlandırdık. Çocuk oyun alanları için park ve bahçe çalışmalarımızı da tamamladık. İlçemizin bir diğer sorunu olan aydınlatma direkleri ile ilgili problemi de çözmüş durumdayız. En kısa sürede aydınlatma çalışmalarımızı da tamamlayarak halkımızın hizmetine hazır bir duruma getireceğiz. İlçemizde ciddi bir değişim, dönüşüm durumu söz konusu. Fiziki açıdan yaşanabilir bir Hasköy oluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyeti için belediyemizin imkanları dahilinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sosyal aktivite çalışmalarını da ilerleyen zaman zarfında hayata geçireceğiz. Valimiz, Hasköy’ün sorun ve sıkıntılarıyla yakından ilgileneceğini ve çözüm noktasında bizlerle beraber olacağını belirtti. Kendisine bu duyarlı davranışından dolayı Hasköy halkı adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Vali Yavuz, ziyaret ve incelemenin ardından çocuklara hediye dağıtarak ilçeden ayrıldı.