Muş Valisi Seddar Yavuz, “Gönülden Gönüle Projesi” kapsamında köy ziyaretlerinde bir araya geldiği vatandaşlara, “Bundan sonraki bütün derdimiz, tasamız bu halkı mutlu etmek olacak, başka bir derdimiz, tasamız yok bizim” dedi.
Vali Seddar Yavuz ‘Gönülden Gönüle Projesi kapsamında aile ziyaretlerine devam ediyor. Ramazan ayı boyunca kent merkezindeki dezavantajlı 300 aileyi ziyaret eden ve sorunlarını yerinde dinleyen Vali Yavuz, köy ziyaretlerini de arttırmaya başladı. Vali Yavuz, ziyaret ettiği Kırköy, Yazla ve Durugöze köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve çözüme kavuşturulması için talimat verdi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, dünya üzerinde insan kadar değerli bir varlığın olmadığını ve bütün nimetlerin insanın emrine verildiğini söyledi.
Allah-ü Teâlâ’nın insanı eşref-i mahluk olarak yarattığını ifade eden Vali Yavuz, “Bizim de devlet olarak görevimiz, Muş’taki en önemli görevimiz halkımızla kucaklaşmak, onların dertleriyle dertlenme, onların sorunlarına çare üretme. Bizim temel işimiz bu. Ben aşağı yukarı 14 yıldır yürüttüğüm projeyi Muş’ta da yürütüyorum. Gönülden Gönüle Projesi özü itibariyle toplumun dezavantajlı gruplarına ulaşmaktır. Dezavantajlı gruplar kimlerdir dediğimizde yaşlılardır, engellilerdir, fakirlerdir, yoksullardır, şehit ve gazi aileleridir ve gerçekten kimsesizlerdir. Biz o yüzden kimsesizlerin kimi olmayı tercih etmeye gayret ediyoruz. Çok şükür Ramazan ayı içerisinde 300 aileye ulaştık fakat bu 300 aile ile sınırlı kalmayacak, bu proje devam edecek. Bir defaya mahsus evi ziyaret edip sorunu çözdüm demekle bitecek bir iş değil bu. Niyetimiz, diyoruz ki Muş’ta ulaşamadığımız kimse kalmasın. Ulaşamadığımız her insan bizim için kayıptır zihniyetinden, anlayışından hareketle herkese ulaşmaya çaba ve gayret sarf ediyoruz” dedi.
“En önemli hedef kitlemiz çocuklarımız ve gençlerimiz”
Çocukların ve gençlerin kendileri için en önemli hedef kitlelerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, “Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizdir. Yarın bu toprakları, bu ülkeyi, bu devleti onlara emanet edeceğiz. Dolayısıyla onlarla kurduğumuz sevgi köprüleri, gönül köprüleri her zaman zihinde kalacaktır ve aramızdaki sevgi bağı güçlenecektir. Çocuklarla o yüzden çok yakın ilgilenmeye, onların gönüllerini almaya özen gösteriyoruz. Diliyorum ki bu gayretlerimiz, bu çabalarımız halkımızın gönlünü almaya bir vesile olsun, onların sorunlarını çözmeye bir vesile olsun” ifadelerini kullandı.
“Bütün derdimiz tasamız bu halkı mutlu etmek olacak”
Bundan sonraki bütün dert ve tasalarının halkı mutlu etmek olduğunu belirten Vali Yavuz, “Başka bir derdimiz, tasamız yok bizim. Vatandaşımıza sahip çıkacağız, kimse kendisini kimsesiz hissetmeyecek. Kimilerinin kimi olun ama kimsesizlerin kimi olmayı unutmayın. Bütün dünya aslında bu felsefe üzerine kurulmuş. Kimilerinin kimi olun ama kimsesizlerin kimi olmayı unutmayın. Biz kimsesizlerin kimi olmayı seçmeliyiz. Devlet olarak bu rolü en iyi şekilde yerine getirmeliyiz” şeklinde konuştu.
Vali Yavuz, yaptığı açıklamanın ardından çevresine toplanıp sevgi gösterisi yapan çocuklara oyuncak ve hediyeler dağıtarak köyden ayrıldı.