Muş Valisi Seddar Yavuz, insan hayatında önemli dönemler olduğunu ve insanın o dönemleri iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Vali Seddar Yavuz, ’Kariyer Günleri’ kapsamında Selcen Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Okulun konferans salonunda düzenlenen toplantıda öğrencilere hitap eden Vali Yavuz, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu söyledi. İnsan hayatında önemli dönemler olduğunu belirten Vali Yavuz, insanın o dönemleri iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi. Öğrencilerin de önemli bir dönemde olduğunu vurgulayan Yavuz, "Bu yaşlar iyi şekilde değerlendirildiğinde bütün hayatınızın, sosyal statünüzün değişeceği ve yeni ufukların sizlere açılacağı dönemlerdesiniz" dedi.
Eğitim yatırımlarında her geçen gün iyi noktaya gelindiğini dile getiren Vali Yavuz, eğitim alanında fiziki mekan sorununun çözüldüğünü söyledi. Sınıf mevcutlarının 26’ya düştüğünü belirten Vali Yavuz, bunun da akademik başarıyı birlikte getireceğini ve devletin tüm imkanlarıyla gençlerin ve çocukların yanında kaydetti.
"Makamlar babadan oğula kalmıyor"
Türkiye’de cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, valilik yapanlarında kendileri gibi insan olduğunu ve bu görevlerin babadan oğula geçmediğini ifade eden Vali Yavuz, "Nitekim şuan ki sayın Cumhurbaşkanımızın babası bir işçi idi, merhum Süleyman Demirel’in babası çiftçi, Turgut Özal’ın babası bir memurdu. Benim babam da bir çiftçi idi. Bunu şunun için anlattım; yeter ki kendinize güvenin, bir hedefiniz olsun ve çalışın. Bu ülkenin bütün kapıları sizlere sonuna kadar açıktır. En somut örneği de şimdi karşınızda duruyor. Şahsım 27 yıldır mülki idare amirliği yapıyorum" dedi.
"79 milyona aynı gözle bakıyoruz"
"Biz devlete kamu personeli alırken hiç kimsenin etnik kökenine bakmıyoruz" diyen Vali Seddar Yavuz, "1930’da da bakmadık, 2016’da bakmıyoruz. Devletimiz, ülkemizde yaşayan 79 milyon vatan evladını aynı gözle görüyor ve aynı şefkatle kucaklıyor. Bu kucaklaşmamız bizim kutlu yürüyüşümüze güç katacaktır. Her zaman söylediğim gibi bir kez daha söylüyorum, kendinizi ırkçılık virüsüne teslim etmeyin. Ben devletin Valisi olarak söylüyorum. Ben Kürt kadar Kürt’üm, Arap kadar Arap, Boşnak kadar Boşnak’ım ve Türk kadar Türk’üm. Osmanlı Türkün olduğu kadar Kürt’ündür, Kürt’ün olduğu kadar Arap’ındır" diye konuştu.
“Müslüman’ın referansı Hz. Kur’an’dır ve Hz. Peygamberdir"
Müslümanın referansının Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamber olduğunu kaydeden vali Yavuz, "Türkiye’de dine ve dindara mesafeli tavır takınıldığından, kendini dindar olarak kabul eden vatandaşlarımız bu alanı istismar eden FETÖ’nün ağına düştü. Onun için Vahyi esas alan, aklını kiraya vermeyen Kur’an ve Hadisi rehber edinen yeni nesiller yetiştirmeliyiz. Müslümanın referansı Hz. Kur’an’dır ve Hz. Peygamberdir. O nedenle bu yıllarınızı iyi değerlendirin. Kendinizi iyi yetiştirin ve rakiplerinize karşı daha donanımlı olun. Kendiniz iyi tanıyın. Hangi alanda en iyi olabilirsiniz, kabiliyetleriniz nelerdir. Tespitleriniz isabetli olmalıdır. Bu konuda yakınlarımızdan, arkadaşlarımızdan, ailenizden ya da uzmanlardan destek almalısınız. Daha sonra hangi meslek bizi mutlu edecekse ona yönelmeli ve bu uğurda çok gayret göstermelisiniz. Hedeflerinizi erken ortaya koymak hedeflerinize ulaşma noktasında sizi daha avantajlı kılacaktır. Sadece ders geçmek için de çalışmayın, kendinize ve topluma faydalı bir birey olacak şekilde kendinizi geliştirin ve bol bol kitap okuyun. Bilginizi, tecrübenizi paylaşın ve bu millete hizmet edin. Sorumluluk sahibi olun. Aksi takdirde mutsuz, asık suratlı her gün şikâyet eden bireyler olursunuz" dedi.
"Başarını 3 sırrı vardır"
Başarının 3 sırrı olduğunu ve bunların da hedef, çalışma ve güven olduğunu dile getiren Yavuz şunları kaydetti:
"İnsanın sorumluluğu; aklı becerisi ve olanakları ile sınırlıdır. Eğer siz aklınızı, becerilerinizi iyi kullanır ve olanaklarınızı da maksimum kullanırsanız sonuçlarından asla pişmanlık duymazsınız. Sonuç ne olursa olsun kaderdir. Bakınız bir kez daha söylüyorum. Kendinize güvenin, kendinizle gurur duyun. Çok kıymetli bir şehirde bulunuyorsunuz. Bu şehirde doğmak, büyümek bir ayrıcalıktır. Burada Vali olmak da öyle. Burada Merhum Alparslan’ın ve kutlu askerlerinin ruhaniyeti dolaşmaktadır. Bu şehrin insanları Devletine, milletine, bayrağına her zaman sahip çıkmıştır. Sizleri önemsiyorum. O yüzden hepinizi iyi yerlerde görmek istiyorum."
Konuşmanın ardından öğrencilere çeşitli hediyeler veren Vali Yavuz, daha sora öğretmen ve okul idarecileriyle bir araya geldi.