Muş Valisi Seddar Yavuz, bir grup asker tarafından yapılan kalkışmayla ilgili vatandaşlara önemli uyarılarda bulunarak, “Sizlerin arasına sızmak isteyen, sizlere yanlış işler yaptırmak isteyen her zaman provokatif eylemler olabilir, bunlara asla fırsat vermeyin” dedi.
Askeri kalkışmanın ardından Vali Konağı önüne toplanan çok sayıda vatandaşa hitap eden Vali Seddar Yavuz, “Maalesef devletimize ve milletimize küçük bir grup tarafından bir kalkışma gerçekleştirilmiştir. Bu kalkışmaya yönelik olarak devletimiz derhal müdahil olmuştur. Muş’ta da çok şükür herhangi bir aksaklık meydana gelmemiştir. Olay olduğundan itibaren bütün güvenlik birimlerimiz gerekli yerlere konuşlandırılmış ve her türlü tedbiri aldık. Sizden ricamız şu; biz her zaman Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Peygamber ocağı olarak kabul ederiz, çünkü Mehmetçikte biliyorsunuz Hz. Peygamberimizden ismini alır. Maalesef bu isme yakışmayan insanlar, hak etmeyenler de zaman zaman sızabiliyor. Bugünde böyle bir durum oldu. Ama çok şükür sisteme hakimiz. Sizlerden ricam şu; demokratik tepkinizi gerçekten takdir ve saygıyla karşılıyorum. Tüm dünyada, demokratik ülkelerde iktidarlar ancak seçimle gelir seçimle giderler” ifadelerini kullandı.
“Darbe girişimidir”
Yapılan kalkışmanın bir darbe girişimi olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Seçim dışında yapılan hangi yöntem olursa olsun kabul edilemez ve darbe girişimidir. Darbe girişimlerine karşıda biz topyekun ayakta ve zihinde olmamız gerekir. Bugün sizinde yaptığınız budur, ama tekrar söylüyorum Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimizdir, asla ordumuz yıpratılmamalıdır. Bu tepkinize devam edin, bu tepkinizi gösterirken de hiç kimseye ve hiçbir şeye zarar vermeyelim. Şuurlu ve bilinçli hareket edelim. Sizlerin arasına sızmak isteyen, sizlere yanlış işler yaptırmak isteyen her zaman provokatif eylemler olabilir, bunlara asla fırsat vermeyin. Dikkatli olun, tahriklere asla kapılmayın ve tepkimizi sadece ve sadece demokratik yol ve yöntemlerle yapalım” diye konuştu. “Biz başından beri Muş’ta hadiseye hakimiz, hiçbir şekilde bizde bir hareket tarzı oluşmadı” diyen Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hareket oluşmaması içinde gereken her şeyi planladık ve yaptık. Sizlerde sağ olun var olun. Bugün 10 binlerce Muşlu bir kez daha Anadolu’yu İslam’la ve Kur’an ile buluşturduğunu göstermiştir. Bu topraklar Allah’u ekber nidalarıyla fethedilmiştir ve inşallah kıyamete kadar bu topraklarda ezanlar dinmeyecek ve bayrakta inmeyecek. Biz ümmetin son kalesiyiz. Bu devletin ümmetidir, bu devlet zencinin devletidir, Arap’ın da devletidir, Kürt’ün de devletidir, Türk’ün de devletidir. Kısacası ‘la ilahe illallah’ diyen herkesin devletidir.”