Muş’un Varto kaymakamlığı Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığınca yaklaşık olarak 6 ay önce dağıtılan koyunlar çift doğurmaya başladı.
Varto SYDV Başkanlığınca ilçede gerçekleştirilen hayvancılık projesi kapsamında maddi durumu el vermeyen ve işsiz bulunan gençlere istihdam sağlamak amacıyla yaklaşık 6 ay önce 26 aileye 20 koyun ve 20 kuzu dağıtılmıştı. Dağıtımın ardından bir yıl içerisinde koyunlar ikinci doğumunu yaparken kuzuları çift çift doğurmaya başladığını söyleyen Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, koyun verdikleri Bahçelievler Mahallesinde bulunan Cebrail Özel adlı vatandaşa şans güldüğünü ve koyunları 6 ay sonra ikinci doğumunda çift doğurduğunun mutluluklarını yasadıklarını söyledi. Kaymakam Çetin, "Biliyorsunuz 7-8 ay önce 20 koyun 20 kuzu vatandaşlarımıza vermiştik. SYDV’nin projesi idi. Bu projemiz çok başarılı oldu. Koyunlar ikinci doğuma başladı. Bazı koyunlar çifter çiter doğruyor. 20 koyun 40 koyuna çıkmış buda bizi mutlu etti. Bizde bununla yetinmedik başarılı kardeşlerimize Amasya TİGEM’den yeni bir üretim olan Bafra koyunlarını getirip hediye olarak dağıtacağız. Bunların çift doğurma oranı yüksen olan bir cinstir. Irk ıslahı hakkında fayda sağlamaya çalışacağız. Çalışan kardeşlerimize iyi bir teşvik olur. Teşekkür ederiz" dedi.
Bahçelievler Mahallesinde ikamet eden ve yaklaşık 6 ay önce 20 koyun ve 20 kuzu aldığını söyleyen Cebrail Özel ise, "Kaymakam beyin verdiği kuzular dır. Allah ondan razı olsun bize babalık yaptı. Allah ona kaza bela vermesin. İkinci doğumda iki tane koyunum çift doğurdu. Bundan sonra bu hayvanlarını sayısını 100’e 200’e çıkarmayı düşünüyorum" dedi.
Famile Özer adlı kadın ise, "Bende eşime katılıyorum. Kaymakam beyden Allah Razı olsun ne muradı varsa versin. Onun sayesinde hayvan sahibi olduk. Allah biraz daha versin. Rabbin her kese versin. Bize destek verdi. Kendisine teşekkür ederim" dedi.