Muş’un Varto ilçesinde, 1966 yılında yaşanan depreminin 50’nci yılı nedeniyle bir konferans düzenlendi.
Varto’da, 1966 yılında meydana gelen ve 2 bin 394 kişinin hayatını kaybettiği, bin 489 kişinin de yaralandığı depremin yıldönümü nedeniyle bir konferans düzenlendi. Varto Kültür Merkezi salonunda düzenlenen konferansa Varto Dernekleri Konfederasyonu, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı. Depremde yaşamlarını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan konferansta açılış konuşmasını yapan Varto Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Mehmet Soydan, 1966 yılında meydana gelen ve büyük bir yıkıma uğratan depremin yaralarının hala sarılamadığını ifade ederek, “Varto ilçesi Türkiye’nin mozaiğidir. Burası, Sünnisi, Alevisi, Çerkezi ile Ermenisinin barış ve huzur içerisinde yaşadığı ender ilçelerden birisidir” dedi.
Belediye Eş Başkanı Sabite Ekinci ise, Varto depreminin acı gerçekliğini bilmeleri gerektiğini ifade ederek, “Allah bir daha böyle ağır bir travma daha vermesin”’ dedi.
Deprem konulu slayt gösterilerinin sunulduğu konferans, Prof. Dr Alper Baba ve Dr. Fuat Şanoğlu tarafından birer konuşmanın yapılması ile sona erdi.