AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir’de görev yapan sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıf temsilcileri ile diğer siyasi partilerin başkan ve yönetimlerine meydanlara inin çağrısı yaptı.
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 15 Temmuz gecesi Ankara ve İstanbul’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızan bir grup tarafından başlatılan darbe kalkışmasının ülke meselesi olduğuna dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu meseleye AK Parti ya da siyasi bir mesele gibi bakmamak gerek, vatan hainleri tarafından başlatılan bu darbe girişimlerine devletimizin ve Milletimizin bekası için hiçbir siyasi görüş ayırımı yapmadan STK, Dernek ve Vakıf temsilcilerimizi milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak adına, darbelere karşı durmak maksadıyla meydanlara davet ediyorum. Bizler her zaman olduğu gibi bugünde bütün sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflarla iç içe ve el ele çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehirli hemşerilerimizde darbe girişimcilerine karşı gerekli gerekli dersi vermektedir. Bizlere yakışan demokratik bir anlayışla meydanlara çıkarak tüm darbelere karşı gür bir sesle haykırıyoruz ve bizler bu haklı davamızda yanımızda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, diğer siyasi Parti Başkanlarımızı ve yönetimlerini görmek istiyoruz."
Öte yandan bu akşam saat 21.00’da Diriliş Meydanında yeniden Milli İrade VE Demokrasi Mitingi olacağını vurgulayan Tanrıver, tüm Nevşehirlileri Türk bayrakları ile birlikte meydanlara davet etti.